smartway d.o.o. Sveti Martin na Muri

ISKORISTITE POTICAJE Solarne elektrane po principu ključ u ruke uz domaće stručnjake

Ukoliko tražite lokalnog i provjerenog partnera koji će moći realizirati Vaš projekt solarne elektrane, na dobrom ste putu

Elektroinženjerska tvrtka Smartway d.o.o. iz Svetog Martina na Muri, idealan je partner koji pruža usluge projektiranja, nadzora i izvođenja projekata. U izgradnji solarne elektrane mogu biti uz investitora od faze projektiranja do faze izvođenja i puštanja u pogon.

Pod vodstvom doktorice elektrotehnike Petre Mesarić i tima ovlaštenih stručnjaka za elektrotehničko inženjerstvo s dugogodišnjim iskustvom na europskom tržištu, u mogućnosti su projektirati i realizirati instalaciju solarne elektrane po principu ključ u ruke.

Nikada lakše do solarnih elektrana

Trenutno su već objavljeni natječaji za sufinanciranje solarnih elektrane u iznosu od 50% i više, a u najavi su i drugi poput:

https://www.fzoeu.hr/hr/objavljeni-uvjeti-za-sufinanciranje-energetske-obnove-obiteljskih-kuca-u-2024-godini-9647/9647

https://www.apprrr.hr/73-03-ulaganja-koristenje-obnovljivih-izvora-energije/

Solarne elektrane kao budućnost

Solarne elektrane su naša budućnost i sigurnost opskrbe energijom. To su uvidjeli mnogi i stoga je već normalno da je solarna elektrana standardni dio lektrotehničkog projekta.

– Po pitanju izvođenja solarnih elektrana, radimo s renomiranim proizvođačem solarnih panela tvrtke Solvis d.o.o. te iza sebe imamo realizirane projekte diljem Hrvatske, objasnila je Mesarić.

Ideja o samostalnoj proizvodnji vlastite električne energije primamljiva je, osobito kada to znači smanjenje računa za struju i stvaranje doma koji će biti energetski samoodrživ.

Dugoročno, ulaganjem u vlastitu solarnu elektranu, štedite i smanjujete ovisnost o turbulentnom tržištu energenata, a povrat investicije bit će još brži uz mnoge poticaje
ističe Mesarić

Također, pametni solarni sustavi omogućuju praćenje i kontrolu potrošnje energije i pomažu optimizirati sustav prema vlastitim potrebama.

Kako realizirati projekt solarne elektrane?

– Kako bi se krenulo u projektiranje, bitno je imati ‘čiste papire’. To znači da građevina ima uporabnu dozvolu te da elektroenergetski priključak glasi na tu osobu, isto kao i vlasnički papiri, naglašava Mesarić.

– Tada slijedi pregledavanje mogućnosti građevine za ugradnjom solarnih panela, drugim riječima mjeri se dimenzija krova te kako su te krovne površine orijentirane. Paralelno s time, pregledava se koje su potrebe korisnika za potrošnjom električne energije. Temeljem toga, optimizira se snaga solarne elektrane. Također, snaga se mora nalaziti unutar HEPovih dozvoljenih snaga za priključenjem, što se razlikuje za jednofazni ili trofazni priključak, ukoliko se ide na opciju kupca proizvođača, nastavlja.

– Izradom glavnog projekta koji se predaje na HEP, moguće je krenuti u realizaciju solarne elektrane. Unutar energetske suglasnosti, navode se uvjeti priključenja. Najčeće je to samo zamjena brojila u novo kombi brojilo koje omogućuje dvosmjerni tok električne energije, zaključuje Mesarić.

Po integraciji solarne elektrane na krovu, solarna elektrana se pušta u pogon, uz prisustvovanje HEPa se spaja na mrežu.

Stojimo iza svojih rješenja i usluga

– Najveće vrijednosti tvrtke su odgovornost prema poslovanju, poštovanje dogovora te stručna i kvalitetna rješenja. Tvrtki SmartWay je iznimno bitno da njihova ponuđena rješenja stručna te kvalitetna, a ono što projektiramo i izvedemo da bude optimizirano. Stoga prilikom odabira ponuđenog rješenja, prvo saslušamo investitora te njegove želje. Nakon toga, dajemo svoje mišljenje i na temelju iskustva dajemo prijedlog. Volimo stajati iza svojih rješenja dugoročno, pa vrlo pomno dajemo i prijedloge za isporučitelja opreme, ističe Mesarić.

Tvrtka Smartway iz Svetog Martina na Muri na raspolaganju je za sve vaše upite:

Smartway d.o.o. Sveti Martin na Muri

Glavna 23, Sveti Martin na Muri, 40313

info@smartway.com.hr

www.smartway.com.hr

www.smartdesign.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije