SOBOČAN

SUPER POSLODAVAC Andreja Topolnjak i Radovan Farkaš: Lijepo je čuti ‘Sobočan to zna’

Na svim razinama tvrtke potiče se timski rad te vrlo često organiziraju i različita interna druženja izvan radnog vremena, zajedničke aktivnosti poput planinarenja.

– Dobar je feeling kad negdje u svijetu vidiš komad namještaja koji su sastavile vrijedne ruke naših majstora u radioni i to u Međimurju, u Murskom Središću. Još bolji kada je dilema ili “problem” pa čuješ “Sobočan zna kako to riješiti”, priča Andreja Topolnjak, zadovoljna djelatnica u Sobočanu.

Iako svoj posao smatra iznimno napetim, izazovnim i dinamičnim, obavlja ga “bez grča” jer, kako kaže, Sobočan je poslodavac koji prepoznaje vrijednost svojih ljudi i nagrađuje svaki trud.

Andrejina iskustva potvrđuje i Radovan Farkaš, voditelj montaže i logistike, odjela koji je, kako ističe, najodgovornija karika u održavanju nivoa i jamstva kvalitete branda Sobočan – prava slika tvrtke.Svoj radni dan u Sobočanu oboje započinju internim sastancima i dogovorima s kolegama.

Nakon toga slijedi telefonska komunikacija i koordinacija s ekipama montera na objektima gdje se implementiraju naši proizvodi. To uključuje pregled izvedenih radova putem foto-materijala ili obilaskom objekata te dogovor o daljnjem intenzitetu poslova. Veliki dio radnog vremena odlazi mi na izradu plana rada po objektima te organizaciju i određivanje ekipa montera, što je veliki izazov i inače, a posebno u ovo “korona” vrijeme, kaže Radovan.

I u opisu Andrejinog posla postoji uredski i terenski rad.

– Dan u uredu je sve samo ne dosadan, mi ne znamo za monotoniju. Radni dan na terenu, ponajprije ovisi o glavnoj lokaciji tog dana (ili bolje reći, najudaljenijoj lokaciji). Često su to rana buđenja i putne kave u cik zore, ali s time nemam problema. Volim vožnju i nije mi problem u istom danu proći 1000 kilometara, dodaje Andreja.

Uz poticajne uvjete rada u Sobočanu, kao prednost ističu i ugodnu radnu atmosferu koju upotpunjuju novouređeni uredi tvrtke u Murskom Središću.

– Novo ruho naših ureda osmislile su kolege iz Sobočan dizajn studija u Zagrebu, a izradili dečki u proizvodnji. To je jedan veliki i dinamičan openspace, oplemenjen zelenilom. Na katu postoji kutak za relaksaciju i odmor koji često iskoristim za “svojih 5 minuta” ili pak miran razgovor s klijentima, ističe Andreja.

Sobočan, jedna od najuspješnijih međimurskih tvrtki, svojim zaposlenicima omogućava i brojne mogućnosti za dodatnu edukaciju i usavršavanje iz različitih područja.  Djelatnicima u proizvodnji edukacije omogućuju lakše snalaženje u novim tehnologijama i radu s novim, modernim strojevima.

Istaknula bih radionice “Design thinking” i “Vještine uspješnih zaposlenika” koje smo odradili prošle godine i koje su odlično prilagođene opisu posla tima u kojem radim. U našem poslu važno je usvojiti i neke praktične vještine koje možemo primijeniti gotovo svakodnevno, naglašava Andreja.

Super poslodavac, kako kaže Radovan, ne zaboravlja ni onu važnu socijalnu i društveno odgovornu notu. Na svim razinama tvrtke potiče se timski rad te vrlo često organiziraju i različita interna druženja izvan radnog vremena, zajedničke aktivnosti poput planinarenja.

Ono što je posebno važno, Sobočan doprinosi i zajednici kroz brojne društveno odgovorne projekte i pomoć potrebitima.

Sobočan je definitivno poslodavac za poželjeti. S takvim zaleđem lako je planirati i ostvarivati vlastite želje u privatnom životu, a to se onda sve višestruko vraća: zadovoljstva zaposlenika jedan je od bitnih čimbenika uspješnosti tvrtke, zaključuje Andreja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije