Kao i ranijih godina, interes za studijske programe Fakulteta organizacije i informatike je velik, a tome pridonosi atraktivnost studijskih programa koji se izvode na FOI-ju, ali njihova kvaliteta...
U petak, 20. srpnja, započeli su upisi na sveučilišne studijske
programe Informacijski i poslovni sustavi (IPS) i
Ekonomika poduzetništva (EP) na Fakultetu organizacije i
informatike u Varaždinu, dok će se upisi u studijskim
centrima Zaboku, Sisku i Križevcima na stručni
studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju
(PITUP) održavati tijekom subote, 21. srpnja.
U Varaždin, na FOI stigli su mladi iz cijele Hrvatske kako bi
upisali prvu godinu studija i time službeno stekli status
brucoša. Svi su oni svojim rezultatima na Državnoj maturi
zadovoljili uvjete upisa i kao prvi izbor odabrali Fakultet
organizacije i informatike.
U akademskoj godini 2018./2019. na sveučilišnom preddiplomskom
studiju Informacijski i poslovni sustavi upisna kvota iznosi 285
redovnih studenata, a na preddiplomskom sveučilišnom studiju
Ekonomika poduzetništva 120 redovnih studenata.
Kao i ranijih godina, interes za studijske programe Fakulteta
organizacije i informatike je velik, a tome pridonosi
atraktivnost studijskih programa koji se izvode na FOI-ju, ali
njihova kvaliteta.
Posebno raduje podatak da veliki broj studenata dolazi ne samo iz
susjednih županija, već iz cijele Hrvatske na što je Fakultet
posebno ponosan. Prema još neslužbenim podacima brucoši na FOI
dolaze iz više od 100 različitih srednjih škola iz svih županija.
Odluka koji fakultet odabrati nije jednostavna, međutim činjenica
je da su mladi ljudi prepoznali atraktivnost studijskih programa
koji se izvode na FOI-ju, ali i potrebe tržišta rada što je i te
kako važno s aspekta današnje gospodarske situacije.
FOI kroz svoje studijske programe za informatičare i ekonomiste
naglašava multidisciplinaran pristup, pa osim informatičkih
vještina, studenti stječu znanja iz organizacijskih i ekonomskih
predmeta, ali i znanja iz poduzetništva. Upravo ta kombinacija
znanja i kompetencija pridonosi njihovoj konkurentnosti i
prepoznatljivosti na tržištu rada.