PODUZEĆE PINKY-S Certifikacijom proizvoda do tržišta

Poduzeće PINKY-S d.o.o. za zastupanje inozemnih tvrtki, uvoz-izvoz i ugostiteljstvo je poduzeće s dugogodišnjom tradicijom, osnovano 1993. godine.

Posluje u industriji betona te industriji boja i lakova, za koje nudi široku paletu proizvoda i usluga vlastite inovativne proizvodnje.

Ideja proizvodnje aditiva javila se još prije desetak godina kada smo opremili vlastiti laboratorij za razvoj i krenuli s proizvodnjom aditiva za betonsku galanteriju.

U želji da upotpuni ponudu vlastitih proizvoda za betonsku industriju, stručni tim naših kemijskih inženjera 2017. godine završio je i razvoj aditiva za transportne betone.

Novo razvijene proizvode prije stavljanja na tržište potrebno je certificirati i uskladiti s normama te dokazati kvalitetu, sigurnost i pouzdanost proizvoda. U tu svrhu poduzeće se prijavilo na natječaj ‘Certifikacijom proizvoda do tržišta’.

Nakon uspješne prijave projekta ‘Certificiranjem novih proizvoda poduzeća Pinky-S d.o.o. do povećanja konkurentnosti poduzeća’, poduzeće provodi projekt u razdoblju od 12. srpnja 2017. do 12. srpnja 2018. godine.

Provedbom projekta certificirat će se osam vlastito razvijenih proizvoda – novih vrsta aditiva za transportni beton i beton za proizvodnju betonskih elemenata, eliminirajući problem nepostojanja certifikata i nemogućnost plasiranja novih proizvoda na tržište.

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti na domaćem i inozemnim tržištima putem proširenja proizvodnog asortimana što će rezultirati uvođenjem osam novih certifikata za vlastite proizvode, povećanjem prihoda od prodaje za 11,46 % i povećanjem prihoda od izvoza za 6,13 %.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 119.584,66 HRK, dok iznos dobivenih bespovratnih sredstva iznosi 92.331,00 HRK.

U pripremi i provedbi projektnih aktivnosti sudjeluju vanjski stručnjaci iz REDEA-e koji posjeduju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provođenju projekata, provođenju postupka javne nabave, kao i savjetovanju poduzetnika.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na sljedeće kontakte:
Spomenka Koprivec, pinky-s@pinky-s.com, 040 360 700
Kristina Pevec, kristina.pevec@redea.hr, 040 600 074

www.strukturnifondovi.hr

http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779

Najnovije