MURAPLAST Nove investicije i nova radna mjesta u Kotoribi

Poduzeće MURAPLAST iz Kotoribe, nakon završetka izgradnje 1700 m2 skladišnog prostora nastavlja sa povećanjem svojih kapaciteta.

U kolovozu očekuju instalacije linije za proizvodnju plastičnih vrećica te linije za ekstudiranje višeslojnog polietilenskog filma koji primarno služi kao ambalaža u prehrambenoj i drugim industrijama. Početkom sljedeće godine planiraju instalaciju dosad njihove najveće investicije – deseterobojne linije za fleksotisak.

Linija za fleksotisak će povećati kapacitete u proizvodnji visokoprofitabilnih proizvoda u području fleksibilne ambalaže i toplinsko stezljivih filmova za skupno pakiranje pića. Ukupna vrijednost projekta linije za fleksotisak iznosi 18.249.214 kn od čega je 5.000.000,00 kn bespovratnih sredstava koje se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020.

Novi kapaciteti planirani su primarno za tržišta zapadne Europe – Njemačka, Nizozemska, Austrija i Danske.

MURAPLAST je vodeći i najmodernije opremljeni proizvođač polietilenskih filmova u Republici Hrvatskoj i okolnim zemljama. Raspolaže s preko 23.000 tona godišnjeg preradbenog kapaciteta plastične ambalaže i 3.000 tona papirnatih vrećica.

Poduzeće trenutno zapošljava oko 200 djelatnika te upravo sada traži još 10-ak novih djelatnika za različite poslove.

Natječaji su objavljen na njihovim web stranicama muraplast.com, HZZ-u i portalima za zapošljavanje. Isključenje odgovornosti: Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost MURAPLAST-a.

Najnovije