Dođite u Lendavu 6. kolovoza na konjičko natjecanje ‘Pomurski galop’

Lendavsko društvo priprema za sve ljubitelje konja veliki događaj ‘Pomurski galop’ u subotu 6. kolovoza 2016. prvu galopsku utrku i konjičko natjecanje u Lendavi na zelenoj površini nasuprot hotela Lipa.

Pomurski galop nije samo sportski događaj, već i kulturno i gastro prezentacija Pomurja, tamo će biti ponude za svačiji ukus. Program se odvija od 9:30 sati pa do večernjih sati. Uz prigodan program za odrasle osigurana je zabava za najmlađe posjetitelje. Ulaz na ‘Pomurski galob’ je besplatan, stoga dođite i vi na konjičko natjecanje u Lendavi.

‘Podmurski Galop’ priprema Društvo ljubitelja konja Lendava, a pobjednici idu u Nacionalni galop u Budimpeštu.


‘Pomurski galop’ je jednodnevna manifestacija, te se narednih godina očekuje da će prerasti u tradicionalno natjecanje, kulturnog i društvenog aspekta. Natjecatelj koji osvoji utrku u svakoj grupi će biti plasiran na natjecanje u galopu na trgu u Budimpešti, koji je jedan od najvećih tradicionalnih konjičkih natjecanja u Europi. Dio natjecanja je strogo propisana propisima organizatora, te ima i licencu. ‘ – rekao je za eMedjimurje.hr Jožef Horvath, voditelj organizacijskoga odbora.

Program subota 6. kolovoza – besplatan upad na događaj cijeli dan:

9:30 sati otvaranje cijele manifestacije
10:30 sati svečana otvorenje
11:00 sati Konjička predstava
12:00 sati Kvalifikacije za galop konja
13:00 sati Maradunk: Nastup pomurskih Mađarskih kulturnih skupina 1. Dio
14:00 sati Operna predstava Zsuzsanne Debrei
15:00 sati Maradunk: Nastup pomurskih Mađarskih kulturnih skupina 2. Dio
16:30 sati Predstave s konjima
18:00 sati Finale natjecanja
19:00 sati Podjela diploma natjecateljima
20:00 sati Koncert grupe Bigbox
21:00 sat Koncert skupine Pinkica
24:00 sata DJ Masa

Tijekom dana osigurana je zabava za najmlađe posjetitelje, također i bogata ponuda tradicionalnih jela iz Mađarske i Slovenije i sajam domaćih obrta.

Najnovije