Diplome u mentalnoj aritmetici u Didasku

>> Diplome u mentalnoj aritmetici u Didasku

Polaznicima ALOHA mentalne aritmetike prošli su tjedan u Centrima Čakovec i Prelog dodijeljene diplome za uspješan završetak programa – ovaj put za prve i druge module za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

O uspješno završenom programu govore i rezultati većine završnih ispita u rasponu od 90% do 100%, a ishod su marljivosti, ustrajnosti u vježbanju i redovitog pohađanja programa.

Ispod članka pogledate galerija fotografija sa podjela diploma u Čakovcu i Prelogu

Ujedno je 28. svibnja 2016. u Samoboru održana svečana dodjela nagrada za 1. ALOHA nacionalno natjecanje u mentalnoj aritmetici u kojem su sudjelovala djeca od četvrte do trinaeste godine.

Uz ALOHA trenere događanju su nazočile i dr. sc. Branka Novosel, prof., stručna voditeljica ALOHA programa za Hrvatsku, te Rocio Martinez, koordinatorica za ALOHA Europu.

Među pobjednike u deset kategorija uvrstilo se čak 8 polaznika Centara u Čakovcu i Prelogu: Matej Patafta, Emil Goričanec, Paula Šalamon, Vili Markač, Ema Sobočan, Nikola Oletić, Nika Sokač i Vid Vrčić. Čestitamo pobjednicima i njihovim trenericama te zahvaljujemo roditeljima na velikoj podršci!

ALOHA program predstavlja najbolju kombinaciju učenja i zabave, a natjecanje se održalo u tjednu od 9. do 16. svibnja diljem ALOHA Centara u Hrvatskoj. Djeca su pokazala kako riješiti čak 70 kompleksnih aritmetičkih tj. računskih operacija u samo pet minuta koristeći abakus, najstariju poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera.

“Posebno smo ponosni kada vidimo da djeca postižu iznimne rezultate u rješavanju zahtjevnih aritmetičkih zadataka. Uz ALOHA Program postižu prije svega višu razinu pažnje i koncentracije, kapacitet pamćenja, analitičnosti, kreativnog i sekvencionalnog razmišljanja, ali i samopouzdanja, što je presudno za daljnji napredak ne samo u učenju, već i u životu”, istaknula je dr. Branka Novosel.

ALOHA program u Hrvatskoj se provodi više od dvije godine, naziva se još i “trening za mozak”, a specifičan je po svom cilju da od najranije životne dobi kod djece razvije njihov maksimalni potencijal i uspješno ih transformira u cjelokupnog sposobnog odraslog čovjeka.

O Programu:

ALOHA Mental Arithmetic je program mentalnog razvoja za djecu u dobi od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu. U programu ALOHA Mental Arithmetic djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera. Na taj način velikom brzinom rješavaju mentalne operacije.

Rezultati programa vidljivi su već nakon šest mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic. Djeca se nauče bolje koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće; poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema.

Zato je naš slogan STVARAMO NOVE GENERACIJE USPJEŠNIH.

U ALOHA centrima u Didasku u Čakovcu i Prelogu odvija se program ALOHA Mental Arithmetic – trening za mozak.

U tijeku su upisi u nove module koji će početi u jesen OVDJE pročitajte više.

Najnovije