Medina Škrinja: Pub koji je postao otkriće godine u Varaždinu

>> Medina Škrinja: Pub koji je postao otkriće godine u Varaždinu

Od proljeća 2015., Varaždin i regija bogatiji su za jedan novi atraktivni lokal, a radi se o Medinoj Škrinji, koja se otvorila u Habdelićevoj ulici.

Medina Škrinja je “place to be” u posljednjih godinu dana u Varaždinu, za mjesto se često mora i predbilježiti, a nije niti čudno, kada se radi o sjajnom pubu, baru odnosno pivnici, gdje je sve na mjestu (ponuda pića, uređenje prostora, atraktivan program i usluga).

U prvom planu kod pića su naravno pive, a Medina Škrinja je mjesto u kojem možete popiti praktički pivu koju god poželite. U ponudi ovog puba nalazi se stotinjak različitih vrsta piva, iz raznih krajeva svijeta. Od točenih piva, s posebnim ponosom ističu Križevačko, 100% domaće pivo (svijetlo, tamno i rezano – ne pasterizirano i bez konzervansa) te bavarsko Hacker-Pschorr pivo (kellerbier – mlado, neflitrirano te pšenično). Valja napomenuti da u baroknoj prijestolnici, ove dvije točene pive se mogu kušati samo u Medinoj Škrinji, a Hacker-Pschorr su čak točili prvi u Hrvatskoj. No tu su i razna druga lager, pšenična, tamna, svijetla, crvena, rezana, bezalkoholna, đumbirova, stout, porter, ale, ipa te trapist piva.

Osim pića, u Medinoj Škrinji je poseban i interijer, u podrumu prekrasne srednjovjekovne palače Zakmardy, izgrađene krajem 17. stoljeća, u doba procvata Varaždina. Interijer je posložen u originalnom srednjovjekovnom stilu, uz posebno ručno rađen namještaj, od kovanog, recikliranog željeza i drva. Za uređenje je zaslužan poznati varaždinski kovač Davor Pahić, a svoj umjetnički štih dao je i naš poznati umjetnik Darwin Butković. Stoga dolaskom u Medinu Škrinju možete osjetiti i dašak bogate varaždinske povijesti.
Jedan od aduta i glavnih razloga za posjetu jest i bogat zabavno-scenski-kulturni program. Medina Škrinja tako svaki tjedan donosi nekoliko programa, pa su u njoj već nastupila većina najznačajnijih varaždinskih rockera, a bilo je i dosta gostiju izvana. Radi se uglavnom o unplugged svirkama, što je idealna podloga za popit pivce u dobrom društvu i uz sjajnu glazbu.
Osim koncerata, tu si i književne večeri, popularne Medine čitanke, koje se održavaju u Medinoj Škrinji, u zajedničkoj organizaciji Polja kulture, varaždinske udruge koja promiče kulturu i očuvanje kulturne baštine. Uz Čitanku, spomenimo i modne revije, astrološke večeri, a u planu su i razni drugi eventi.

Najvažniji plan za 2016. godinu i najbolja vijest za sve fanove Škrinje, bit će svakako otvaranje terase, koja će ove godine biti proširena za dodatnih stotinjak mjesta.

Terasa će naime biti postavljena okolo cijele palače Zakmardy, a dotle bi trebao biti završen i novi trg u okolici, a “zazelenit” će i oko novog butique hotela Park, pa će ispijanje kave u Medinoj Škrinji biti poseban doživljaj.

Ukoliko vam sve ovo nije dovoljno, uvjerite se i sami, sigurni smo da ima i još razloga za posjet Medine Škrinje, jednog od ugostiteljskih otkrića godine u Varaždinu.

Telefon: 042 350 894
e-mail: info@medinaskrinja.com
web: www.medinaskrinja.com
Adresa: Jurja Habdelića 4
Facebook: https://www.facebook.com/Medina-%C5%A0krinja-821805377898596/?fref=ts

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije