Nado centar zdravlja Varaždin – centar za kralježnicu

Već godinu dana u Varaždinu djeluje Nado centar zdravlja, na radost brojnih ljudi iz varaždinskog i međimurskog kraja, koji su imali probleme s glavoboljom, križoboljom, bolove u kukovima, stopalima, zglobovima te raznim drugim bolovima, uzrokune problemima s kralježnicom.

Nado centar zdravlja Varaždin nalazi se na adresi Frane Kurelca 2, a radno vrijeme centra je od 12 do 20 sati (ponedjeljak, srijeda, četrtak) te od 8 do 16, utorkom i petkom. U Nado centru zdravlja vas pozivaju da ih posjetite u navedeno vrijeme, a ukoliko želite, možete rezervirati svoj termin i putem telefona 042 557 513 i 091 311 08 22.

Nado centar – razlike između ostalih

Razlika između Nado centra i ostalih je u visokokvalitetnoj i tehnološki naprednoj aparuturi kojoj je cilj u kompjutorski kontroliranim uvjetima postići normalno stanje kralježnice BEZ operativnih zahvata. Nado centar se NE BAVI masažama, kiropraktikom, bioenergijom ili nekom klasičnom fizikalnom terapijom, već funkcionira u smjeru opuštanja tetiva, ligamenata i sveza koji spajaju dvoje, troje (ili više) kralježaka.

Našu kralježnicu čine 2 osnovna segmenta – kralješci i diskovi koji su spojeni različitim tetivama i ligamentima kao što je prikazano na slici.

Prilikom mišićnog spazma dolazi do kontrakcije tj. skraćenja mišića kao i tetiva i ligamenata, te uslijed toga dolazi do smanjenja prostora između dvaju kralježaka. Obzirom na navedeno suženje, disk više nema mjesta te stražni longitudinalni ligament popušta uzrokujući izlazak diska u spinalni kanal odnosno tzv. discus hernie ili hernijacije diska. Nakon što je nastupila discus hernia (kao što je prikazano na slici) kod koje disk pritišće korijen živca – dolazi i do suženja prostora između dvaju kralježaka.

Glavni fokus rada Nado centra počinje upravo u ovoj fazi. Računalom kontrolirano i neoperativnom tehnikom dolazi do milimetarskih istezanja skraćenih tetiva i ligamenata , te se tako oslobađa prostor između kralježaka i omogućava disku da se vrati na svoje mjesto.

Cijeli proces je od svog početka do kraja računalno praćen i kontroliran, a svaki individualni tretman je modificiran i potpuno podatkovno prilagođen svakoj osobi posebno na način koji je za tu osobu najefikasniji i najpogodniji.

Za kraj je bitno naglasiti da prilikom tretmana u Nado centru NEMA trzaja kralježnice te da se ovdje ne radi o masaži površinskih mišića – nego o laganom djelovanju upravo na sam uzrok problema – ukliještene živce. Cilj tretmana u Nado centru je opuštanje mišićnog spazma dubokih ležnih mišića te omogućavanje vraćanje diska na njegovu početnu poziciju.

U Nado centru Varaždin poručuju da isključivo govore istinu klijentima, i da NE RADE s klijentima kojima se ne može pomoći, a što se vidi iz magnetne razonance. Ne rade po principu “što bude-bude”, već samo ukoliko procijene da ima smisla pomoći te u kojem je to postotku. Dakle, jedino u suglasnosti i dogovorus pacijentima odlučuje se da li će se raditi tretmani ili ne, uz jasno prezentirane rezultate pregleda te mogućnosti oporavka.

Pročitajte i što o Nado centru misle dvojica polaznika te kako su se riješili svojih problema.

Slučaj 1. (Tomica) – dolazi u Nado centar sa jakom boli u križima koju je pratila bol koja je išla u lijevu nogu. Bol je bila toliko jaka da je trup bio nakošen u desnu stranu. Tomici je veliki problem predstavljalo i ležanje potrbuške zbog jakih bolova. Nakon osam tretmana Tomičini bolovi svedeni su na minimum. Trup se izravnao i spavanje na trbuhu je opet moguće.

Slučaj 2. (Tomica) – boli ga unatrag zadnjih 10 godina, a zadnjih par mjeseci bol je neizdrživa. Bolilo ga je u križima i u lijevoj nozi. Već nakon prvog tretmana osjetio je pozitivne promjene. Nakon desetog tretmana bol i problemi smanjeni su za 80% , a uz sve to Tomici nakon tretmana nisu više bili potrebni ni analgetici.

Slučajevi su kao što vidite vrlo različiti – no zajedničko im je to da stručnim pristupom u Nado centru zdravlja Varaždin, i naizgled dugogodišnje bezizlazne situacije pronalaze svoje sretne rasplete. Ukoliko i sami patite od bolova u kralježnici a ne želite na operaciju, javite nam se.

Prema tome, svi koji imate problema s kralježnicom, ili osjećate bilo kakve druge boli, dobra vijest za vas je da u Varaždinu postoji i Nado centar zdravlja Varaždin – centar za kralježnicu.

Nado centar zdravlja Varaždin nalazi se na adresi Frane Kurelca 2, a radno vrijeme centra je od 12 do 20 sati (ponedjeljak, srijeda, četrtak) te od 8 do 16, utorkom i petkom. Potražite ih i na Facebooku, a kontaktirati ih možete i putem telefona 042 557 513 i 091 311 08 22.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije