Vijesti / Porcijunkulovo 2019.
Porcijunkulovo 2019.
FOTO Radionica za djecu 'Kao prvo zagonetno drvo' Matije Bobeka
E.M.

PORCIJUNKULOVO

FOTO Radionica za djecu 'Kao prvo zagonetno drvo' Matije Bobeka

Didaktička radionica koja razvija, prije svega, finu motoriku, smanjuje problem s očima i spuštenim stopalima

U Perivoju Zrinskih se gulilo, rezalo pilicama, 'šmirglalo' i sastavljalo. Matija Bobek organizirao je još jednu radionicu za djecu.

- Radionica se zove 'Kao prvo zagonetno drvo' jer kad pogledamo oko sebe, prvo što vidimo je drvo. Drvo nam daje kisik, ono je naš vječiti prijatelj ponašali se mi prema njemu dobro ili ne – objasnio je Matija i pokazao nam različite elemente koje je pripremio za djecu:

- Djeca mogu isprobavati elementiće i složiti svoju igračku iz mašte. To je jedan didaktički set od stotinjak dijelova s rupicama i čepovima od kojeg dijete slaže svoju igračku. Svaki put ispadne nešto novo – govori voditelj radionice i dodaje da najviše dolaze djeca koja vole prirodu.

Radionica za djecu 'Kao prvo zagonetno drvo' Matije Bobeka Fotogalerija

Takva didaktička radionica razvija, prije svega, finu motoriku, smanjuje problem s očima i spuštenim stopalima. Dijete usvaja i razvija vještine 'usput'.

- Dijete metodom pokušaja i pogrešaka isprobava svoje mogućnosti - zaključuje Matija i podsjeća roditelje i djecu da radionice traju do nedjelje, posljednjeg dana Porcijunkulova.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!