SVE JE SPREMNO!

PORCIJUNKULOVO Centar grada obasjat će svjetleći kišobrani, za ljubitelje kapljice osvanut će VinoGrad

Besplatne boce vode za sve, humanitarna međimurska pogača za polaznike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, odlični koncert jelene Rozge, Maje Šuput, Hari Mata Harija, Plavog orkestra...

Porcijunkulovo 2019 počinje za manje od tjedan dana. Ova najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju, drugu godinu zaredom uvrštena je u TOP događanja u Hrvatskoj.

Ovogodišnji program Porcijunkulovog, javnosti su u Gradskoj vijećnici predstavili gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca, Boška Ban Vlahek, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Željko Železnjak te jedan od ovogodišnjih izvođača, Robert Mareković iz Las Vegas Showa. Manifestacija će trajati šest dana.

– Ove je godine osigurana besplatna voda, s naljepnicom Porcijunkulovo, za svakog gosta – najavio je gradonačelnik Stjepan Kovač i dodao da će i ove godine sve generacije moći pronaći sadržaj za sebe.
Ovogodišnja je novost i VinoGrad koji će biti postavljen u Perivoju Zrinskih na kojem će vinari moći predstaviti svoja vrhunska vina. U utorak, 30. srpnja svečano će biti otvoren i vjerski dio Porcijunkolskog proštenja, najvećeg u Međimurju, a započet će trodnevnicom koju će voditi bivši gvardijan čakovečkog samostana, fra Ilija Mijatović te programom kojeg su i ove godine pripremili mladi Framaši. Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će središnju procesiju i misu na otvorenom na sam blagdan Gospe od anđela, u petak 2. kolovoza, a toga će dana mise, osim na hrvatskom, biti služene i na mađarskom i slovenskom jeziku.

– Svake godine se trudimo zadovoljiti svačiji ukus. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i ove godine. Ugostit ćemo mnoštvo kulturno umjetničkih društava iz ostalih regija koja će prikazati svoju tradiciju i kulturu našim građanima i posjetiteljima – kazala je pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Manifestacija počinje 30. srpnja već u 9 sati ujutro edukativnom radionicom za djecu – Artkreativ. Svečano otvoranje i vatromet bit će u osam sati navečer, a u deset sati nastupit će Jelena Rozga. Ostale dane nastupit će Maja Šuput, Hari Mata Hari, klapa Intrade i Tomislav Bralić, Las Vegas Show i Plavi orkestar.

– Ja sam po tati Međimurec, tako da se tu osjećam kao doma. Las Vegas je dvosatni show u kojem je naglasak na tradiciji Las Vegas show businessa. Na tom tragu napravili smo show u kojem sudjeluje preko dvadeset izvođača – rekao je na konferenciji za medije Robert Mareković i najavio izvođenje starih klasika i modernih akrobacija. Posjetitelje očekuju mnoge radionice i igraonice, glazbene i književne večeri, vinske i gastro zanimljivosti te brojni izlagači.

Gradonačelnik Kovač najavio je i humanitarnu notu manifestacije, pa će tako i ove godine posjetitelji moći kupiti dio velike međimurske pogače, a sva prikupljena sredstva donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje.

Detaljan program dostupan je na internetskim stranicama Grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca čija će vrata za cijelo vrijeme trajanja manifestacije također biti otvorena za sve dodatne informacije. I Grad i Turistička zajednica vjeruju da će i ove godine Porcijunkulovo posjetiti mnogobrojni domaći i strani gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije