Župno vijeće Selnice Općini istaknulo visoku cijenu za livadu

Općina Selnica želi na parceli koja se nalazi kod Stare škole u Selnici izgraditi Zonu centralnih i društvenih sadržaja te Zonu športa i rekreacije što je naznačeno i u Prostornom planu.

Ovi projekti trebaju se kandidirati prema EU projektima a da bi se to moglo učiniti potrebno je zemljište upisati u vlasništvu Općine koja sada ima samo pravo njegovog korištenja. Parcela je dijelom vlasništvo Župe Selnica kojoj je načelnik Ervin Vičević ponudio otkup za 1 euro po kvadratnom metru, odnosno 50 tisuća kuna za parcelu, što Vičević smatra više nego korektnom ponudom ako se uzme u obzir da se u Selnici građevinska zemljišta prodaju po 3 i manje eura za kvadratni metar.

Međutim, tako ne misle pojedini članovi Župnog vijeća koji za ovu parcelu (livadu nekošenu) traže ni manje ni više nego velikih 120 tisuća kuna.

Ovom odlukom neugodno su iznenađeni i općinski vijećnici koji znaju kako Općina u svom trošku kosi travu i uređuje okoliš oko župne crkve, a veliki posao odrađen je i na čišćenju šume koju je država vratila u posjed župi.

Vijećnik Branko Perčić i predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec smatraju da ako Župno vijeće ostane kod ovakvog stava, onda Općina svaku košnju i druge radove treba od župe naplatiti.

Ipak, u Općini vjeruju u mogući dogovor, to tim prije što su odnosi sa župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom vrlo korektni, te će načelnik pokušati nazočiti slijedećoj sjednici Župnog vijeća i pojasniti članovima vijeća kako župa neće ništa izgubiti ako livadu proda po cijeni koja je povoljna za župu i općinu koja će imati mogućnosti projekt kandidirati prema EU fondovima.

Korektan i konkretan dogovor se očekuje i iz razloga što je nedavno Općina u potpunosti isplatila parcelu koja je kupljena od župe odnosno biskupije za potrebe izgradnje Vatrogasnog doma i parkirališta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije