Rođena Čakovčanka predvodi Most u pregovorima za obrazovanje

U 10 sati počela je četvrta runda pregovora između SDP-ove koalicije i Mosta, a današnje teme su financijski sustav te znanosti i obrazovanje. SDP-ovi pregovarači suBoris Lalovac,Branko Grčić, Predrag Štromar(HNS),Silvano Hrelja(HSU) iRoko Andričević. Grčić je prije ulaska u središnjicu SDP-a rekao kako su za kolege iz Mosta već pripremili odgovore za sve teme o kojima su dosad razgovarali, a da će im pisane odgovore poslati ovih dana.

Delegaciju Mosta predvode Ivan Lovrinović za pitanja financijskog sustava i Gordana Rusak za znanost i obrazovanje. Rusak su novinari pitali hoće li se možda ona pridružiti novoj stranci Drage Prgometa, Hrid (ona je u Sabor ušla u prvoj izbornoj jedinici na listi koju je nosio Prgomet).

– To danas nije tema, već obrazovanje i znanost – kratko je rekla Gordana Rusak koja je rođena u Čakovcu gdje je završila srednju školu. Redovita je profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu za područje biologije, a trenutno je pomoćnica dekana za studijske programe. Usavršavala se u Njemačkoj te je vodila neke bilateralne projekte.

Ovo je prvi puta da se politički angažirala, a u Sabor ulazi kao druga u I. izbornoj jedinici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije