Ponovljena analiza: Voda u Hlapičini opet je ispravna za piće

U ponedjeljak, 16. studenog održana je 108. sjednica stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće. Nakon nezadovoljavajućeg nalaza kvalitete vode iz lokalnog vodovoda u Hlapičini, ponovljena analiza vode pokazala je da voda odgovara za ljudsku uporabu, rečeno je na sjednici te se obavještavaju mještani da vodu mogu nadalje nesmetano koristiti za ljudsku uporabu.

Gradonačelnik Dražen Srpak će na temelju mišljenja VMO Hlapičina i VMO Križovec, te želje mještana oba naselja, uputiti prijedlog za integraciju lokalnih vodovodnih sustava u naseljima Hlapičina i Križovec u sustav javne opskrbe vodom javnog poduzeća “Međimurske vode” u okviru svih zakonskih mogućnosti te za isto zatražiti očitovanje poduzeća “Međimurske vode” kao jedinog ovlaštenog pružatelja vodnih usluga vodoopskrbe u Međimurskoj županiji.

Na temelju zaključka VMO Peklenica gradonačelnik je odlučio da se HT-u uputi službeni upit u svezi kvalitete signala za mobilne telefone, i da se Ivana Maltarić, predsjednica VMO Peklenica i Drago Belše, referent za komunalne poslove, zadužuju za provjeru potrebe i daljnjih radova na uređenju i sanaciji drveća uz ceste u Peklenici kao i za postavljanje zapreke na sporednom putu do groblja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije