Slovenija ogradu počela postavljati i nasuprot prijelaza Trnovec

Stanje na hrvatskom graničnom prijelazu saSlovenijom, Harmica, danas ujutro je mirno, a očekuje se da će jučerašnje napetosti oko postavljanjažice na toj lokaciji biti jedna od tema današnjeg susreta dvoje predsjednika.

Nakon što je jučer žica postavljena sa slovenske strane kod prijelaza Bukovje, Slovenija je ogradu počela postavljati i nasuprot prijelaza Trnovec – Središće ob Dravi.

Hrvatska će Sloveniji zbog postavljanja žice na granici danas službeno uručiti prosvjednu notu, a o čemu je služena Ljubljana, kaže ministrica vanjskih poslovaVesna Pusić, već obaviještena.

– Bit će im uručena nota. To je ista situacija kakvu smo već imali s Mađarskom. Na isti način smo reagirali, nakon čega su Mađari pomaknuli tu žicu. Očekujemo istu takvu reakciju sa slovenske strane – rekla je Pusić. A na pitanje što će biti ako ne maknu, Pusić je kratko rekla: – Maknut će.

Slovenijaje u srijedu upozorena da je žičanom ogradom koju je počela postavljati uzduž zelene granice prešla na hrvatsku stranu, što su u Ljubljani negirali. Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidarizjavila je da Slovenija još nije primila protestnu notukoju je uputilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te da Slovenija ogradu postavlja na slovenskom teritoriju, ali da njomene prejudicira granicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije