Na dvorani u Orehovici postavlja se krovište, uskoro na redu i stolarija

>> Na dvorani u Orehovici postavlja se krovište, uskoro na redu i stolarija

U nastavku radova na izgradnji školske sportske dvorane u Orehovici 8. studenog 2015. godine na gradilište su dopremljeni nosači za krovište. Radove na postavi istih obavlja tvrtka Patafta i sinovi.

Postava krovišta na dvorani od velike je važnosti za očuvanje već izvedenih radova na temeljnoj ploči i infrastrukturi izgrađenoj još davne 2006. godine, kao i za radove izvedene u 2014. i tekućoj godini. Nadalje, planirana je nabava aluminijske stolarije za zatvaranje objekta. Sredstva za izvođenje radova u 2015. godini osigurana su u županijskom proračunu u iznosu od 3.000.000,00 kn.

Gradilište dvorane posjetio je 27. listopada 2015. godine premijer Zoran Milanović sa ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš Dončićem, koji su tom prilikom upoznati sa problematikom osiguranja financijskih sredstava za izgradnju dvorane koja se gradi već dugih 9 godina.

– U razgovoru je posebno istaknuto da dužnosnici koji posjećuju ovo gradilište, bez obzira u kojoj vladi bili, uvijek samo obećaju pomoć, ali se ista na kraju nikad ne ostvari. Premijer je pohvalio trud lokalne i područne vlasti, i zaželio daljnji uspjeh u provedbi ovog projekta, na dobrobit zaposlenika i učenika OŠ Orehovica – kaže općinski načelnik Franjo Bukal.

Iz Općine Orehovica javljaju da su na blagdan Svih svetih župan Međimurske županije Matija Posavec, općinski načelnik Franjo Bukal, njegov zamjenik Željko Martinec, predsjednik Općinskog vijeća Branko Sušec, predsjednici vijeća mjesnih odbora Renato Plaftak, Mario Lončarić i Dragutin Klobučarić, te članovi DVD-a Orehovica, Podbrest i Vularija, položili su vijence i zapalili svijeće za sve pokopane na mjesnim grobljima u Orehovici i Podbrestu, kao i na spomenicima poginulom branitelju Stipi Juriću i palim borcima Narodnooslobodilačke vojske i žrtvama fašističkog terora u Podbrestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije