‘Naša briga je što će se sljedeće četiri godine događati s Međimurjem’

U utorak je u Štrigovi održano predizborno druženje kandidata Domoljubne koalicije sa građanima. Prisutnima su se obratili predsjednik općinskog ogranka HDZ-a Štrigove, Filip Tkalčec i kandidati Dražen Srpak, Ljubomir Kolarek i Darko Horvat.

Gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, kazao je kako po prvi puta imamo najkvalitetniju listu u III. izbornoj jedinici, posebno u Međimurju. Naglasio je kako je još veliki posao ispred njih jer je želja naroda da se ova vlast promijeni zbog sve veće nezaposlenosti, velikog broja mladih koji odlaze u inozemstvo i rastućeg nezadovoljstva građana.

Gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek, govorio je o zadacima gradonačelnika koje obavlja na ovoj dužnosti, osvrnuvši se na činjenicu kako nije baš lako biti gradonačelnik kada županijska i centralna vlast nije na istim stranačkim listama. Prelog nije posjetio ni jedan ministar, nismo dobili nikakvu pomoć od njih nego smo sve sami morali napraviti i odraditi rudarski posao da se ostvari sve što smo zamislili.

Predsjednik međimurske organizacije HDZ-a, Darko Horvat, istaknuo je kako se po prvi puta jedan Međimurec nalazi u nacionalnom predsjedništvu stranke i po prvi puta imamo Međimurca tako visoko na listi. Kako su dosad Međimurci glasali za neke ljude koji su dolazili iz Zagreba sa svojim šoferima i navigacijom tražili gdje je Čakovec, ovaj put imaju izbor glasati za Međimurce, za domaće ljude koji poznaju i napokon omogućiti da se međimurski glas čuje u Saboru i novoj Vladi.

Osvrnuo se i na poteze Kukuriku koalicije kad je došla na vlast i kako je ukinula na Ministarstvu gospodarstva one subvencije koje su nama život značile.

– Mi smo ti koji smo investirali u poduzetničke zone, mi smo više od 50% infrastrukture u poduzetničkim zonama i otkupa zemljišta napravili državnim novcem. U osam godina HDZ-ove vlasti napravljeno je i u funkciju stavljeno 12 poduzetničkih zona, a 18 ih je bilo u procesu nastajanja, kazao je Darko Horvat.

Komentirajući podatke Državnog zavoda za statistiku koji je po županijama specificirao određene parametre – 6500 novih radnih mjesta u zadnje tri godine u poduzetničkim zonama u Međimurju, rekao je kako je participacija državnih investicija u izgradnji te infrastrukture u Međimurje i otvaranje radnih mjesta bila nula kuna.

Na kraju je naglasio kako ovo nisu izbori za svakog ponaosob, nego su to izbori za razvoj i dobrobit Međimurja i svakog Međimurca. Kandidati sa liste Domoljubne koalicije, Međimurci, spremni su preuzeti odgovornost i brigu što će se sljedeće četiri godine događati s Međimurjem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije