Sveta Marija: Roditeljima stižu uplatnice za vrtić umanjene za 10%

Općinsko vijeće Općine Sveta Marija u četvrtak, 29. listopada održalo je svoju 21. sjednicu. U uvodnom dijelu načelnica Đurđica Slamek pobrojala je aktivnosti koje se provode u Općini te najavila skori početak izgradnje tržnice u Svetoj Mariji.

Ovih je dana odabran izvođač radova koji će koštati pola milijuna kuna. Međimurska županija za tu je namjenu osigurala 250 tisuća kuna, dok će se ostatak pokriti iz općinskog proračuna. Na sjednici je načlenici data suglanost za sklapanje sporazuma o komisijskom vođenju poslova sanacije odlagališta komunalnog otpada Segetec i Parag.

Sporazum će se sklopiti s tvrtkom Piškornica sanacuije j.d.o.o.. Slamek je najavila kako će projektnu dokumentaciju u cijelosti financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt će nakon toga biti apliciran prema EU fondovima.

Donijeta je i odluka o mjerilima i načinu sufinanciranja predškolskog odgoja od strane Općine. Prema toj odluci ekonomska cijena vrtića za roditelje će biti manja za 10 posto. Umjesto 634 kune na uplatnicama za studeni dobit će iznos od 570 kuna. Na Općinu otpada iznos od 744 kune. Inače vrtić Kockavica pohađa 40-tak mališana s kojima rade četiri odgojiteljice.

Predsjednica Općinskog vijeća Marija Frančić informirala je vijećnike kako je Antonio Frančić dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika – podružnica Sveta Marija te će do kraja mandata u tom općinskom tijelu raditi kao nezavisni vijećnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije