Središćanci rade punom parom na uređenju Centra za kulturu i vrtića

>> Središćanci rade punom parom na uređenju Centra za kulturu i vrtića

U utorak, 20. listopada počela je treća faza adaptacije Centra za kulturu u Murskom Središću koja obuhvaća rekonstrukciju prizemnog dijela zgrade na sjeverozapadnoj strani istočnog kraka, rušenje postojećeg prizemnog dijela, gradnju novog i dogradnju gornje etaže, gdje će se nalaziti prostorije za udruge, te natkriveni trijem i vanjske stube sa ogradom za gornju etažu.

Adaptacijom se predviđa i postavljanje nove vanjske stolarije, izvedba fasaderskih radova na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom pročelju zgrade, stolarski i keramičarski radovi. Trećom fazom adaptacije završava se cjelokupno vanjsko uređenje zgrade Centra za kulturu.

Grad Mursko Središće će u skladu sa financijskim mogućnostima i vremenskim uvjetima urediti eksterijer uz zgradu Centra za kulturu i to uređenje vanjskih površina kao pješački prostor sa zelenilom, te hortikulturno uređenje sadnjom autohtonog bilja i parkiralište.

Grad Mursko Središće obavještava građane da će cesta od mesnice Ravlić do Gradske uprave tokom radova na Centru za kulturu biti zatvorena zbog potrebe sigurnosti gradilišta, te se građani mole da koriste ulaz na parkiralište Gradske uprave od strane glavnog parkirališta uz šetnicu.

Ovaj tjedan započeli su i radovi oko Dječjeg vrtića “Maslačak”. U izradi je krovna odvodnja, izrada fekalne kanalizacije izrada nove septičke jame. Postavit će se novi betonski tlakovci, te će se izraditi i urediti stepenice i podest ispred glavnog ulaza u vrtić. Cijena radova iznosi 142.781,25 kn, a obavlja ih tvrtka Autoprijevoz – niskogradnja branko Žganec iz Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije