Općinsko vijeće postrožilo uvjete stipendistima u Selnici

Svoju 15. sjednicu održalo je Općinsko vijeće Selnica, a zanimljivo je što su sve odluke donesene jednoglasno.

Tako je donijeta Odluka o stipendiranju studenata u kojoj je najvažnije da zbog ‘bolonjskog’ načina studiranja 3+2 godine student ima dva puta po godinu dana apsolventski status, ali ima pravo dobivati stipendiju za jednu godinu apsolventskog statusa te ako student u roku od jedne godine nastavi studij, odnosno upiše naredni semestar, nastavlja se isplaćivanje stipendije, a u protivnom slučaju stipendist se obvezuje vratiti ukupni iznos stipendije i to jednokratno ili na njegov zahtjev u mjesečnim obrocima koje su po iznosu jednake sa zadnjom dobivenom stipendijom.

Studenti dobivaju stipendije u iznosu od 300 kuna mjesečno, bez obzira gdje studiraju, a ovog trenutka 25 studenata s područja Općine Selnica prima općinsku stipendiju.

Vijeće je donijelo i Odluku o kupnji nekretnina u Zebancu, Donjem Zebancu i Selnici u vrijednosti od 11.000 kuna. Parcele su kupljene zbog uređenja vidljivosti prometnice u Zebancu i Donjem Zebancu i za uređenje odvodnje oborinskih voda u Selnici.

Općinski načelnik Ervin Vičević vijećnike je izvijestio, da su u tijeku radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Zrinskih, prilaz selničkom groblju i gradilištu vatrogasnog doma, asfaltiran je jedan odvojak u Vinogradskoj ulici u Selnici, a u Merhatovcu se uređuje društveni dom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije