Karamarko u Čakovcu: ‘Potpora za rođenje djeteta nije trošak već investicija’

– Odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i 220.000 članova HDZ-a. Od samog početka smo tvrdili da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca, ma tko oni bili. Tko su naši članovi? Prosječan hrvatski čovjek. Koliko je blokiranih među našim članovima, koliko je onih koji se spremaju iseliti, onih koji ne primaju plaću, a rade? To je HDZ.

Koliko je u našim redovima seljaka kojima su uništene farme? I netko će onda reći da smo mi zločinačka organizacija. Pokazat će vrijeme, i to vrlo skoro, tko je i što je zločinačka organizacija! – rekao je predsjednik HDZ-aTomislav Karamarko na predstavljanju izbornog programa Domoljubne koalicije za III. izbornu koaliciju u Čakovcu.

– Nismo dali da nam razbiju stranku, a htjeli su to iz samo jednog razloga – jer je stvorila hrvatsku državu, jer je štit i obrambeni mehanizam toj hrvatskoj državi. Kad se uništi HDZ, nema više tko braniti hrvatsku državu. Bit će izložena djelima ovih koji su danas na vlasti – rekao je T. Karamarko i dodao da je stranka prošla katarzu i da u njoj nema nijednog pravomoćno osuđenog dužnosnika, a onima koji misle da će se pomoću članske iskaznice brže obogatiti, bolje je, poručio je, da odmah danas napuste stranku.

Govoreći o migrantskoj krizi, najavio je da će, kad bude premijer, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović predložiti sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, kako bi se donijele učinkovitije mjere za suočavanje s migrantskom krizom i posljedicama koje one mogu izazvati na naše društvo.

– One mogu biti velike – istaknuo je, uz ostalo, predsjednik HDZ-a u punoj dvorani Centra za kulturu. Ponovio je da će svako novorođeno dijete od hrvatske države dobiti potporu, a predložit će da to bude 1000 eura.

– Za razliku od premijera na odlasku koji smatra da je to trošak, ja tvrdim da je to investicija svih investicija. Danas nas ima 4,2 milijuna, za 35 godina moglo bi nas biti 3,4 milijuna. Ne možemo to dopustiti! Naš plan i program je da nas bude pet milijuna do 2050.! U tom paketu mjera je i smanjenje PDV-a na dječju hranu i dječje potrepštine na samo pet posto – rekao je T. Karamarko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije