Općina Štrigova: Vlada priznala samo 7,71 posto prijavljenih šteta

Povjerenstvo za elementarne nepogode Općine Štrigova, podnijelo je svojem Općinskom vijeću, procjenu šteta od nedavnih elementarnih nepogoda, koje su na građevinama i kućama procijenjene na 690.000 kuna.

Prema odluci Hrvatske vlade, štrigovskim oštećenicima je ukupno dodijeljeno 53.200 kuna, što u naravi za njih 19 koliko ih je štetu prijavilo iznosi svega 7,71 posto ili prosječno oko 2.800 kuna.

Općinskom vijeću izvješće o izradi prostornog plana uređenja Općine Štrigova, podnio je općinski načelnik Stanislav Rebernik koji je kazao kako izrada plana stoji 130.500 kuna, od čega će općina platiti 62.250 kuna. Rebernik je vijećnicima kazao i kako je Ministarstvu kulture prijavljen Program izgradnje i održavanja te opremanje ustanova kulture za 2016. godinu, što se u najvećem dijelu odnosi na izgradnju Društvenog doma u Štrigovi.

Najavio je Rebernik i skori obilazak plinovoda gdje će vlasnici parcela imati priliku iznijeti neslaganja s uređenjem nakon zatvaranja gradilišta te ishoditi novu sanaciju slabo izvedenih radova od strane INA-e, odnosno kooperanata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije