Općina Nedelišće: Prihodi poslovanja u prvih šest mjeseci manji za 5,9 posto

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće prihvaćena je Odluka o izvršenju Proračuna Općine Nedelišće za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine. Od planiranih ukupnih prihoda i primitaka u iznosu od 45.998.644 kuna u ovom su razdoblju ostvareni ukupni prihodi i primici u iznosu od 8.549.234, dok su ukupni rashodi i izdaci iznosili 8.844.999,39 kuna. U odnosu na isto razdoblje prošle godine prihodi poslovanja manji su za 5,9 posto, a najveći utjecaj na smanjenje prihoda imaju prihodi od poreza koji su u odnosu na prvih šest mjeseci lani manji za čak 18,2 posto ili 1.293.196 kuna.

Na sjednici je usvojena i Odluka o prihvaćanju Izvješća o radu načelnika Općine Nedelišće za prvih šest mjeseci ove godine. Izvješćem su obuhvaćene aktivnosti vezane uz izvršenje Proračuna Općine Nedelišće, izvedbe komunalne infrastrukture, radovi po općinskim naseljima, izrada prostorno-planske dokumentacije, realiziranje investicija od strane javnih poduzeća te društvene djelatnosti, a pobrojani su i akti načelnika upućeni Općinskom vijeću.

Vijećnici su također usvojili Odluku o prihvaćanju Izvještaja o ostvarenju plana prihoda i rashoda Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće za prvo polugodište u kojem su od ukupno planiranih godišnjih prihoda i primitaka u iznosu od 2.350.500 kuna oni ostvareni u iznosu od 1.210.414. kuna, dok su rashodi i izdaci iznosili 1.180.751 kuna.

Ujedno je uz pohvale vijećnika o radu prihvaćena i Odluka o godišnjem Izvješću Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće za pedagošku godinu 2014./2015. U tom je razdoblju bilo 170 korisnika usluga za koje je mjesečna cijena 1.200 kuna od čega u sufinanciranju Općina Nedelišće sudjeluje s pola iznosa, a drugu polovicu plaćaju roditelji. Kako je kapacitet popunjen sa spomenutim optimalnim brojem djece, njih 75 vrtićke usluge koristi u drugim ustanovama za koje se iz općinskog proračuna također sufinancira boravak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije