FOTO: U Kotoribi stvoreni uvjeti za život dostojan 21. stoljeća

>> FOTO: U Kotoribi stvoreni uvjeti za život dostojan 21. stoljeća

Općina Kotoriba uz blagdan Uzvišenja svetog križa (Jesnsko križevo) slavi svoje dane. U petak, 18. rujna u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je vodio predsjednik Zoran Radmanić.

Među brojnim gostima bil su saborski zastupnik Mario Moharić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović i počasni građanin Kotoribe Vladimir Ivković. Uz njih tu su bili načelnici susjednih općina, gosti iz Mađarske, predstavnici udruga, javnih poduzeća, gospodarstvenici i mnogi drugi.

U uvodnom dijelu Radmanić je zahvalio svim vijećnicima za suradnju i nizu prijedloga i sugestija za napredak Kotoribe. Spomenuo je odluku Općinskog vijeća o poticajima za kupnju starih i napuštenih kuća kako bi se pomoglo mladima da ostanu živjeti u Kotoribi. Izrazio je želju da se uz pomoć nadležnih institucija riješi pitanje nekontroliranog doseljavanja Roma, drastičnog smanjenja željezničkog prometa, naročito prema Mađarskoj, sancija nasipa na Muri i cestovnog povezivanja s Goričanom odnosno Murakeresturom.

Prisutne na sjednici pozdravio je načelnik Ljubomir Grgec koji je kazao kako su za sveokiliki razvoj i uređenje Kotoribe ove godine iz raznih izvora privukli 3,5 milijuna kuna. Što se sve radilo unatrag godinu dana bilo je prikazano u destminutnom filmu. Jedna od osnovnih zadaća općine kao jedinice lokalne samouprave je briga o komunalnoj infrastrukturi, kako izgradnji tako i održavanju.

Po stanju komunalne infrastrukture izraženo je zadovoljstvo jer u Kotoribi je ove godine dovršena izgradnja kanalizacija, pa je Kotoriba jedno od mjesta koja ima izvedeno kompletnu komunalnu infrastrukturu (asfaltirana prometnica, struja, javna rasvjeta, voda, plin, telefoni i kanalizacija) po svim ulicama do svake kuće.

Ove je godine u Poduzetničkoj zoni Istok izgrađena nova proizvodna hala površine 2.200 m2 u kojoj će naći zaposlenje 30 novih radnika, uređuje se mrtvčnica te kreće modernizacija javne rasvjete. Postojeća rasvjetna tijela će se zamijeniti LED rasvjetom. Vrijednost projekta je 1,4 milijun kuna, a sa 60 posto projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Krenulo je asfaltiranje ceste prema Goričanu i konkretnije je počelo rješavanje pitanja cetovnog mosta prema Mađarskoj.

Istaknut je uzoran društveni, kulturni i sportski život Kootribe o čemu se brine 20 mjesnih udruga. Sa svojim specifičnostima, Kotoriba je sredina ugodna za život. Najvažnije u stvaranju kvalitete življenja čine ljudi koje odlikuju tolerancija, međusobna uvažavanja i marljivost. Naša je vizija da svaki građanin ima uvjete za život dostojan 21. toljeća – glasila je poruka na kraju filma.

Na sjednici su podijeljena su općinska priznanja najzaslužnijima. Zahvalnicu je primio Marko Horvat, medalje su dobili Antun Zvonimir Brkljačić, Drago Filipašić, Josip Horvat i Kotoripske mažoretkinje, dok je KUD-u Kotoriba uručena plaketa. U ime nagrađenih zahvalio se Krunoslav Siladi, predsjednik KUD-a.

Kotoripčanima je u ime donjomeđimurskih općina i Grada Preloga čestitke uputio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, dok je to u ime Županije učinio Zoran Vidović. Naglasili su kako je Kotoriba jedno od najljepših mjesta u Međimurju čiji se razvoj vidi na svakom koraku.

U kulturnom programu nastupili su mladi glazbenici Kotoribe – Eugen Klarić, Stela Sabolić i Hinko Virgej te Voklana skupina OŠ Jože Horvata Kotoriba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije