Novi status Općine Štrigova donosi mnoge pogodnosti

Općina Štrigova postala je “potpomugnuto područje” ili prema ranijem nazivu “područje od posebne državne skrbi”, što rezultira raznim pogodnostima kod obračuna poreza, otvaranja obrta, tvrtki, zapošljavanja i više drugih primjera. A dobar primjer novih ugodnosti je povrat poreza žiteljima općine kojima će se sada vratiti oko pola milijuna kuna, dok je prije to bilo zbirno 100 tisuća kuna.

Općina je Ministarstvu regionalnih razvoja i fondova Europske unije, kandidirala Projekt dovršenja sportske građevina za potrebe Nogometnog kluba Sloga Štrigova. Projekt je prošao i za tu namjenu stiglo je 240 tisuća kuna koje će se utrošiti i na izgradnju dječjeg igrališta čime će se dobiti sportski park skupa sa Športskom dvoranom.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za uređenje prometnica općini je doznačilo 90 tisuća kuna s kojima će općina urediti prometnice i klizišta koja su u njezinoj nadležnosti.

U završnoj fazi je izrada Prostornog plana, koji treba odgovoriti novim zahtjevima u području izgradnje, a uskoro će se o tome provesti široka javna rasprava. Ove novosti će općinski načelnik Stanislav Rebernik iznijeti pred općinske vijećnike na 12. sjednici Općinskog vijeća, očekujući pozitivni odjek i prihvaćanje ovih zaista ugodnih novosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije