Tri dana svečanosti za Dane Općine Vratišinec

Dan općine Vratišinec, službeno je katolički blagdan Uzvišenje Svetog Križa, 14. rujna. Sve je spremno za ovogodišnju svečanost koja će imati više popratnih sadržaja i događanja. A mnogi vjeruju i više posjetitelja na tim priredbama iz drugih, susjednih krajeva, kako vi vratišinečko “Jesensko Križovo“, bilo proštenje nad proštenjima, kao nekada, ne tako davno.

Dan općine je u ponedjeljak 14. rujna na samo Križovo, a program proslave započinje kod doma kulture “Dr.Vinka Žgancaod 17 sati, odakle se u svečanom mimohodom ide na Svetu misu u župnu crkvu.

U 19 sati je Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će između ostaloga biti podijeljena Općinska Javna priznanja zaslužnim pojedincima, društvima,klubovima, udrugama i školi. Na kraju programa svi su pozvani na domjenak i druženje.

Prvog dana programa 12. rujna u 15 sati na igralištu NK Sokola, započinju Seoske igre (odbojka, viseća kuglana, pikado…), u 17 sati dolazi živa glazba, u 18 sati lovci nude bograč, a dan završava druženjem uz glazbu.

U nedjelju 13. rujna program seli u Gornji Kraljevec gdje od 15 sati započinju Seoske igre, Živa glazba dolazi u 17 sati,potom LD Zec Vratišinec nudi svoje gastronomske uratke, a sve završava pjesmom, glazbom i plesom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije