Općina Selnica u problemima: Povrat poreza odnio 947 tisuća kuna

Općina Selnica je u niti malo ugodnoj situaciji kada su u pitanju financije, i pitanje je kako dugo i hoće li općina moći plaćati one najosnovnije obveze, a to je plaćanje režija, dječjih vrtića i ostalih koje su vezane na općinu.

Za izuzetno lošu financijsku situaciju načelnik Općine Selnica krivi Vladinu politiku prema jedinicama lokalne samouprave, odnosno njezinu poreznu reformu koja je dodatni udar na lokalnu samoupravu. Još konkretnije problemi su nastali kada je došao na red povrat poreza građanima koji ove godine iznosi za općinu ogromnih 947 tisuća kuna, što je povećanje za 733 tisuće kuna u odnosu na prethodnu godinu.

– Činjenica je kada od razlike povrata poreza koji smo imali ove godine u iznosu od 733 tisuće kuna, oduzmemo višak prihoda poreza od 588 tisuća kuna, Općina Selnica ima minus od 145 tisuća kuna, što je za našu općinu ogroman iznos, pojašnjava općinski načelnik Ervin Vičević, te dodaje.

– Od 15. lipnja ove godine nemamo prihoda od poreza na dohodak, pošto je sve išlo na namirenje povrata poreza, a prema informacijama od 17. kolovoza, FINA nam je skinula sva sredstva s računa jer za namirenje ovako velikog povrata poreza našoj općini treba pet (5) mjeseci.

Hoće li ministar Branko Grčić imati razumijevanja za nastalo stanje i može li ministarstvo regionalnog razvoja dati dozvolu da nam se barem preostali dio pomoći uplati odjednom, vidjeti ćemo jer upravo u tom smjeru ide zamolba općine Selnica, naglašava načelnik Ervin Vičević, dodajući kako općina od države dobiva pomoć od 538 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije