Međimurski HDZ položio vijence i zapalio svijeće

>> Međimurski HDZ položio vijence i zapalio svijeće

U povodu Europskog dana sjećanja na sve žrtve autoritarnih i totalitarnih režima, u subotu 22.kolovoza, predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije položili su vijence i zapalili svijeće na tri lokacije – kod spomen obilježja u Vratišincu, Gornjem Hrašćanu i Čakovcu.

Član Nacionalnog Predsjedništva HDZ-a, te čelni čovjek međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, saborska zastupnica Sunčana Glavak, povjerenica GO HDZ-a Čakovca, Ivančica Somođi, predsjednik Mladeži Matija Žugec, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Slobodan Novak te predstavnice Zajednice žena i Kluba utemeljitelja, kao i ostalih općinskih i gradskih odbora međimurskog HDZ-a, najprije su odali počast žrtvama kod spomenika komunističkog terora u Vratišincu.

Potom su se poklonili žrtvama kod grobišta u Gornjem Hrašćanu, a svijeća je zapaljena i Židovskim žrtvama kod spomenika na mjestu nakadašnje sinagoge u Čakovcu, u Parku Rudolfa Kropeka.

– Ne smijemo nikada zaboraviti ove žrtve koje su stradale samo zato jer su se protivile nehumanim totalitarnim režimima bilo koje vrste, a čiji članovi obitelji još dandanas neki ne znaju gdje su i kako nestali njihovi najmiliji. Tužne su to priče i eto, barem jednom na godinu odajmo im počast i poručimo kako se takvo što više ne smije desiti – kazao je predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije