Međimurski župan Posavec u radnom posjetu gradilištima u Orehovici i Vulariji

Međimurski župan Matija Posavec danas je (ponedjeljak) boravio u radnom posjetu u Orehovici. Svrha dolaska prvog čovjeka županije u Općinu Orehovica bio je obilazak gradilišta školske sportske dvorane u Orehovici i Društvenog doma u Vulariji, te razgovor s općinskom načelnikom Franjom Bukalom o aktualnim i budućim projektima od strateške važnosti za Općinu Orehovica.

Tom prigodom Posavec je istaknuo kako će ovog ljeta u Međimurju u provedbu ići niz investicija , koje izravno ili neizravno potpomaže i sufinancira Županija. Upravo se dvije takve nalaze i na području Općine Orehovica. Riječ je o “stavljanju pod krov” školske sportske dvorane u Orehovici i dovršetku izgradnje višegodišnje investicije u Vulariji, tamošnjeg Doma kulture.

Ovo je samo nastavak, kaže međimurski župan, ulaganja u segmentima prosvjete i kulture, kako bi i udruge koje djeluju na području Općine imale adekvatan prostor za boravak i svoj rad . Treba spomenuti i to, dodao je Posavec, da je provedba projekata i pronalazak partnera za njihovu izvedbu puno lakša u sredinama gdje je na poziciji agilno i sposobno vodstvo, kao što je to slučaj u Orehovici s načelnikom Franjom Bukalom i njegovim suradnicima.

Župan je najavio i nastavak radova u ostalim međimurskim općinama, a ono što je također važno kada je u pitanju obrazovanje je i priprema Županije za nadolazeću, novu školsku godinu.

Intenzitetom radova, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima za rad na otvorenom ( prije visoke vrućine, danas kiša), zadovoljan je i općinski načelnik Franjo Bukal. -Vjerujem da će u planiranom roku od tri mjeseca sportska dvorana biti pod krovom, kaže Bukal. Druga vrijedna investicija na području Općine je trogodišnja izgradnja i nadogradnja Društvenog doma u Vulariji. Radovi su pri samom kraju, odnosno može se reći da je 99% posla odrađeno, a u tijeku su “pregovori” oko opremanja zgrade namještajem, kako bi se mogao definirati datum svečanog otvaranja, ovog sada slobodno možemo reći reprezentativnog objekta u kojem će svoje prostore dobiti vatrogasci, odbojkaši, Udruga Karanfil , kao i sve ostale udruge koje djeluju u mjestu.

Ukupna vrijednost investicije u Vulariji iznosi oko 2.200.000 kuna, u čemu s participirali Ministarstvo kulture s oko 600.000 kuna, zatim Ministarstvo regionalnog razvoja sa 141.000 kuna, Međimurska županija za ovu godinu u proračunu ima predviđenih 200.000 kuna, za koje se Bukal nada da će biti uplaćeni, kako bi mogli pokriti sve troškove oko završetka izgradnje objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije