Država u Općinu Vratišinec ulaže preko 543 tisuće kuna

Na 11. sjednici Općinskog vijeća Vratišinca, načelnik općine Zdravko Mlinarić, podnio je izvješće o radu općine za prvih šest mjeseci tekuće godine.

Mlinarić je izvijestio vijećnike kako su ostvareni prihodi u iznosu od 1.254.017 kuna, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 774.414 kuna, te da tako općina po prvi puta nakon dugo vremena bilježi višak prihoda nad rashodima, koji iznosi 479.604 kune.

Dalje, Mlinarić je kazao kako je s Ministarstvom kulture potpisan sporazum o ulaganjima u vratišinečki Dom kulture, u iznosu od 400.000 kuna, te da je Ministarstvo gospodarstva za sufinanciranje projekta toplinske izolacije i zamjene građevinske stolarije, na istoj građevini općini dodijelilo 143.304 kune.

– Svim mještanima općina je osigurala besplatno korištenje reciklažnog dvorišta, a na groblju u Vratišincu je uređena nadstrešnica i okoliš. Za potrebe Jedinstvenog upravnog odjela nabavljena je računalna oprema, kupljene su cijevi za oborinsku odvodnju za kanal Marof, ugovorena je izrada promotivnog DVD-a Općine Vratišinec i svih udruga, a u izradi je idejni projekt dogradnje škole i športske dvorane u Vartišinec. Poslane su rješenja i uplatnice za komunalnu i vodnu naknadu, a na javnim radovima zaposleno je desetak radnika, kazao je načelnik Zdravko Mlinarić, dodajući kako se naselja Vratišinec i Gornji Kraljevec stalno uređuju i ovog trenutka izgledaju zaista lijepo i uredno.


Općinsko vijeće je načelnika ovlastilo da s Međimurskom županijom potpiše Sporazum o sufinanciranju troškova nabave školskih knjiga, a načelnik je vijeće izvijestio kako je sa središćanskim gradonačelnikom Draženom Srpakom razgovarao o mogućnosti zajedničkog korištenja pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Grada Mursko Središće za potrebe vratišinečke općine.

Slično, kao što općina s gradom i drugim susjednim općinama koristi zajedničkog komunalnog redara, što se pokazalo vrlo efikasno i s financijske strane opravdano.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije