Sjednica OV-a Donja Dubrava: Stanje u općini, nagrade, monografija…

>> Sjednica OV-a Donja Dubrava: Stanje u općini, općinske nagrade, monografija…

Svečana sjednica OV-a Donja Dubrava održana je u petak 17. srpnja u prostorijama KUD-a Seljačka sloga. Sjednica je bila samo jedna od niza segmenata bogatog programa koji se u mjestu tradicionalno odvijaju uz Dane općine vezani uz 13. srpanj, katoličku svetkovinu sv. Margarete.

Sjednicu je vodio predsjednik OV-a Zlatko Haramija koji je riječi dobrodošlice uputio članovima izvršne vlasti Općine Draženu Miseru i Dragutinu Mikulanu, općinskim vijećnicima, predstavnicima ustanova i institucija s razine Međimurske županije i Općine D. Dubrava kao i predstavnicima mjesnih udruga.

Pozdravljeni su i zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, Marijan Ramušćak, prvi župan međimurske županije, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te načelnici susjednih općina Kotoribe, Donjeg Vidovca, Svete Marije i Legrada.

Sjednici su nazočili akademik dr. Dragutin Feletar, njegov sin dr. sc. Petar i Nataša Srdić Jahn, izravni potomak obitelji Hirschler koja je obilježila povijest Donje Dubrave te mjesna ikona i primadona međimurske popijevke Elizabeta Toplek – Teta Liza.

– Iz redovnog financiranja došla je godišnja tekuća pomoć koja je po odluci župana iznosila 114.000 kuna – rekao je Miser. Posebno je zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondovima koji su prihvatili kandidirani općinski projekt, rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Klinčec u maksimalnom iznosu od 162.000 kuna.

Istaknuo je najveću općinsku investiciju koja je realizirana razumijevanju ŽUC-e koja je izgradila 900 metara pješačko biciklističke staze u Ulici 3. travnja s kompletnom prometnom signalizacijom i pješačkim prijelazom kao i svjetlosnom signalizacijom za kontrolu brzine vozila što je sveukupno vrijedilo 781.278,71 kuna od čega je udio ŽUC-e bio 550.117,58 kuna dok je Općina osigurala 231.161,13 kuna.

Posebne riječi zahvale uputio je Miser ravnateljici Ljerki Cividini na profesionalnom odnosu i zalaganju na realizaciji zajedničkog projekta.

Miser je izdvojio nekoliko imena koja su na drugačiji način nego je običajno pripomogla općinskom razvoju – Vesna Pongrac, Božica Detelj, Mihaela Horvat, Stjepan Lisjak, braća Novak, Mario Jakupak i Darko Horvat. Zahvalio se i predsjednicima i članovima općinskih udruga na uspješnom provođenju svojih aktivnosti…

Za kraj je spomenuo izvrsnu suradnju s gradom Prelogom, općinama Donji Vidovec, Kotoriba, Sveta Marija, Goričan. Legrad te mađarskim općinama s kojima Donja Dubrava surađuje u projektu EGTC u čijoj se inicijativi posebno ističe načelnik Općine Serdahelj Ištvan Tišler.

– Projekte imamo spremne, nove pripremamo te se nadamo da će u narednom razdoblju biti i više financijskih sredstava za njihovu realizaciju – rekao je na kraju.

Prigodne riječi su svečarima uputili Ljubomir Kolarek, koji je Općini zaželio da probija i raste uz dobru dosadašnju suradnju, dok je Zoran Vidović izrazio zadovoljstvo što je Međimuska županija donekle pomogla Općini te je općinske strukture pozvao na daljnju i neophodnu suradnju.

Dodijeljene su i općinske nagrade. Najprije su ih dobili učenici ovdašnje OŠ-e Dorian Jakupak i Kristina Horvat jer su cjelokupno školovanje bili odlični. Općinske zahvalnice su primili Franciska Markušić za aktivan rad u općinskim udrugama i Marko Karloci za uspješan rad u Dramskoj sekciji KUD-a Seljačka sloga i rad u općinskim udrugama. Najveće općinske nagrade – Plakete Donje Dubrave primili su pater Vladimir Horvat za doprinos znanosti i sudjelovanju u izradi općinske monografije te tvrtka JIL d.o.o. za uspješan dugogodišnji gospodarski razvoj. Uz opravdano odsutnog patera Horvata, nagrade su spomenutima uručili načelnik Miser i njegov zamjenik Dragutin Mikulan.

U sklopu sjednice promovirana je monografija Povijest KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava, autora dr. Dragutina Feletera. Obol predstavljanju su dali članovi Sloge, Martina Kovač i Nino Klobučarić kazivanjem prigodnih stihova, a samu sjednicu su otvorile članice Pjevačke sekcije KUD-a izvedbom Lijepe naše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije