Kristijan Balog novi predsjednik VRNM-a u Općini Pribislavec

Vijeće romske nacionalne manjine Općine Pribislavec održalo je svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj susvečanu prisegu položili novi članovi Vijeća, Željko Balog, Branko Cikatić, Jagoda Oršoš, Senad Oršoš, Slađan Balog, Kristijan Balog, Marijan Ignac, Srđan Kičmanović, Robi Ignac i Dragan Oršoš.

Problema s kojima se Romi susreću u Pribislavcu, kao i u ostalim mjestima i romskim naseljima diljem Međimurja ima puno, kazao je Kristijan Balog, kojeg su članovi Vijeća izabrali za svojeg predsjednika. – No, u ovom sazivu Vijeća nalazi se mlada ekipa, koja će na čelu sa mnom pokušati uspostaviti veću i kvalitetniju suradnju s načelnicom, kao i općinskim Vijećem.

Isto tako nadamo se da će i od strane Županije biti posvećeno malo više pažnje problemima s kojima se susrećemo.

Htjeli bismo prije svega da nas prepoznaju kao mlade aktiviste koji će kroz realizaciju projekata poput edukativnih radionica, zatim projekt socijalizacije i integracije Roma, pokušati smanjiti intenzitet sve većeg negativnog odnosa i izolacije od strane većinskog stanovništva. Moja želja je da u naredne četiri godine zajednički riješimo što više problema, bez da ih “guramo po tepih”, jer tamo se samo gomilaju i postaju još veći.

Razumijevanje i tolerancija vode kvalitetnijem suživotu

O tomu kakva su očekivanja Općinske vlasti od novog predsjednika i saziva Vijeća romske nacionalne manjine u Općini Pribislavec, općinska načelnica Višnja Ivačić ističe da samo razumijevanje, razgovor i tolerancija vode prema kvalitetnijem suživotu Roma i Hrvata.

S obzirom na to, kazala je tako Ivačić, da je novi predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Kristijan Balog, koji je uključen u Program javnih radova, a i sam aktivno sudjeluje u prikupljanju određenih anketnih upitnika vezanih uz pitanja statusa romskog naselja u Pribislavcu ja očekujem da će suradnja biti uspješnija nego je to bilo do sada i to prije svega, kao što sam već napomenula samo uz razumijevanje i toleranciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije