Zbog interesa investitora Općina Nedelišće proširuje Gospodarsku zonu

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće razmatrane su i jednoglasno donesene dvije odluke – Odluka o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela Gospodarske zone Nedelišće – istočno od Macinca kao I. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja dijela “Gospodarske zone Općine Nedelišće” – istočno od Macinca te Odluka o osnivanju Gospodarske zone Općine Nedelišće – istočno od Macinca II. faza.

Odluke se donose iz razloga jer je ranije održan sastanak sa predstavnicima tvrtke Centrometal d.o.o. iz Macinca koji su iskazali interes i potrebu za gradnjom još jedne proizvodne zgrade i pripadajuće nadstrešnice na prostoru predviđenom za razvoj gospodarske zone istočno od naselja Macinec.

Za realizaciju navedenog potrebno je izmijeniti i prilagoditi trenutno važeći Detaljni plan uređenja dijela Gospodarske zone Nedelišće – istočno od Macinca te mu, u skladu s zakonskim odredbama, promijeniti naziv u Urbanistički plan uređenja. Sukladno izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja dijela “Gospodarske zone Općine Nedelišće” – istočno od Macinca potrebno je provesti drugu fazu osnivanja Gospodarske zone Općine Nedelišće – istočno od Macinca kojom će se proširiti njezino područje.

Općina Nedelišće želi investitorima omogućiti što bržu realizaciju projekta te je zbog toga sjednica Općinskog vijeća sazvana u kratkom roku jer se radi o značajnoj investiciji koja je od šireg društvenog interesa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije