Općina Pribislavec osnovala Vijeće za prevenciju

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pribislavec jednoglasno je prihvaćena Odluka o osnivanju Vijeća za prevenciju.

Naime, radi prevencije kriminaliteta na području Općine, zatim sigurnosti mještana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini , kao i razvijanje trajne kvalitete suživota s romskom zajednicom u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, te uz koordinaciju javnih službi, ustanova, udruga civilnog društva i ostalih skupina građana i pojedinaca, u Općini su se odlučili formirati Vijeće za prevenciju.

Vijeće će brojati 15 članova, predsjednica će biti općinska načelnica, zamjenik predsjednice načelnik Policijske postaje Čakovec, dok su ostali članovi zamjenica međimurskog župana, predsjednik OV Općine Pribislavec, zamjenik općinske načelnice iz redova romske nacionalne manjine, zapovjednik DVD-a Pribislavec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec, župnik župe sv. Florijana, ravnateljica Dječjeg vrtića Žibeki iz Pribislavca,predstavnik općinskog Jedinstvenog upravnog odjela , predstavnik Državnog odvjetništva za mladež, ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor Pribislavec, liječnica opće medicine, te po jedan predstavnik civilnog i gospodarskog sektora Općine.

Kako je rečeno na sjednici, općinsko Vijeće za prevenciju donosit će i provoditi programe prevencije putem partnerstva, zajedničkog planiranja i djelovanja tijela javne vlasti, ustanova i drugih pravnih osoba zaduženih za sigurnost ljudi i imovine, javni red i i veću kvalitetu života građana.

Isto tako, program prevencije sadrži mjere i aktivnosti koje se odnose na suzbijanje nasilja u obitelji, maloljetničke delinkvencije, zlouporabe droga, zatim suzbijanje svih oblika kriminaliteta, nasilja, segregacije. Tu je stavljen i poseban naglasak na sve veće uznemiravanje, odnosno pokušaj sprečavanja uznemiravanja većinskog naroda, kao i provođenje mjera radi veće sigurnosti građana i imovine na području Općine Pribislavec vezanih uz učestale pojave kriminalnih radnji koje dolaze od određenog dijela populacije iz Romskog naselja Pribislavec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije