Početkom rujna trebala bi započeti gradnja nove škole u Pribislavcu

Poljednja sjednica Skupštine Međimurske županije, uobičajeno, je započela aktualnim satom. VijećnikVladimir Peršić (HNS)pohvalio je činjenicu kako se ove godine kreće s mnogo kapitalnih projekata, za koje su već raspisani javni natječaji i odobreni izvoditelji, a zbog mještana Pribislavca zanimalo ga je što je sagradnjom Osnovne škole Pribislavec.

Župan Matija Posavec je naglasio kako se napokon rješavaju oni problemi u škologradnji koji se vuku godinama, a upravo je Pribislavec jedna je od najvažnijih takvih investicija.

Imali smo problema sa lokacijom, zemljištem i projektnom dokumentacijom, ali sada je i to riješeno te je ishođena suglasnost Ministarstva obrazovanja. Idući tjedan ćemo potpisati tripartitni sporazum između Općine Pribislavec, Škole i Županije gdje ćemo utvrditi obaveze, rokove i način daljnje realizacije projekta.

Za ishođenje građevinske dozvole i projektnu dokumentaciju osigurano je 400 tisuća kuna.“,objasnio je Posavec te najavio kako je plan da se građevinska dozvola ishodi do 24. kolovoza, apočetkom rujna trebali bi započeti radovi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije