Donji Mihaljevec dobio park za djecu i mlade vrijedan pola milijuna kuna

>> Donji Mihaljevec dobio park za djecu i mlade vrijedan pola milijuna kuna

Donji Mihaljevec, pripadajuće naselje Općine Sveta Marija, ovih dana slavi svog zaštitnka – svetog Antuna Padovanskog. Uz kulturne, zabavne, vjerske i sportske sadržaje u sklopu Jantonovog, u srijedu, 10. lipnja u tamošnjem Domu kulture održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Donji Mihaljevec na kojoj su okupio veliki broj gostiju.

Svečanost je otvorio tamošnji ženski Pjevački zbor. Predsjednica VMOAnamari Bartoliću kratkim je crtama pobrojala što se radilo u tom mjestu. Najznačajniji projekt na koji su svi ponosni je novoizgrađeni Sportsko rekreacijski park za djecu i mlade “Špoljarova graba” koji je tog dana i svečano otvoren.

Spomenula je uređenje Trga slobode i rješavanje dugogodišnjeg problema odvodnje oborinske kanalizacije u Čakovečkoj ulici koja je ujedno i asfaltirana još jednim slojem asfalta. Uspješno je privedena kraju još jedna faza uređenja Vatrogasnog doma, a VMO sa 39 tisuća kuna participiralo je u uređenju staza na groblju.

Čestitavši mještanima Dane mjesta općinska načelnica Đurđica Slamek kazala je kako je u te projekte uloženo gotovo milijun kuna što je dokaz koliko se vodi briga o ravnomjernom razvoja općinskih naselja. Najveća investicija je park čije je uređenje koštalo oko 550 tisuća kuna.

Slamek je naglasila četiri važna projekta za općinu koji su u fazi izrade i koji se planiraju kandidirati prema ministarstvima i fondovima EU. Radi se o rekonstrukciji općinske zgrade, izgradnji tržnice, projektu nerazvrstanih cesta i uređenju ceste prema željezničkoj stanici. Dakako spomenula je i najavila početak izgradnje kanalizacijske mreže.

– Idemo dalje složno i zajedno! Sveti Antun je bio čudotvorac pa je tako i nama pomogao da čudesa učinimo – poručio je vlč. Markač koji je blagoslovio novoizgrađeni park.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije