Grad Mursko Središće pristupa LAG-u Međimurski doli i bregi

Grad Mursko Središće, pristupa u Lokalnu akcijsku grupu (LAG) “Međimurski doli i bregi“, odlučilo je na svojoj 11. sjednici Gradsko vijeće Gada Mursko Središće.

Obrazloženje za pristup LAG-u dao je gradonačelnik Dražen Srpak, istaknuvši kako će pristupanje LAG-u, gradu omogućiti korištenje načina pribavljanja sredstava iz Europskih fondova.

– LAG “Međimurski doli i bregi” je osnovan zbog promicanja zajedničkih interesa gradova i općina s područja djelovanja u svrhu ruralnog i ukupnog razvoja, jedinstvenog zagovaranja interesa lokalne samouprave razvijanja sinergije i umrežavanja između svih sudionika kojima je u interesu doprinijeti razvoju ruralnih područja i Grad Mursko Središće opravdano pristupa ovoj udruzi, stoji u odluci Gradskog vijeća Grada Mursko Središće.

Osnovni cilj LAG-a je brži ruralni razvoj LAG-om obuhvaćenih područja temeljene na osobitostima i zajedničkim interesima i inicijativama područja,a to će se jednostavnije ostvariti dobivanjem novca iz EU fondova. Do sada su LAG-u pristupile općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Matin na Muri, Šenkovec i Štrigova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije