Proslavljen Dan Gornjeg Kraljevca i svetkovina Spasovo

>> Proslavljen Dan Gornjeg Kraljevca i svetkovina Spasovo

Dan svog mjesta i blagdan i svetkovina Spasovo, vrlo svečano i lijepo proslavili su žitelji naselja Gornji Kraljevec u Općini i Župi Vratišinec.

Gotovo svi mještani i njihovi gosti okupili su se kod Društvenog doma te su u procesiji stigli do mjesne kapele, gdje su im se pridružili općinski načelnik Zdravko Mlinarić, njegova zamjenica Milena Granatir, predsjednik Općinskog vijeća Antun Bukovec, školski ravnatelj Željko Maček, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, predsjednici VMO-a, koje je prvo sve skupa pozdravio domaći župnik velečasni Pavao Mesarić, a potom, načelnik Mlinarić i dožupanica Herman.

Svi oni kazali su kako je okupljanje na Spasovo lijep običaj i nastavak tradicije, poglavito u manjim naseljima. Za ovu prigodu naselje je uređeno i osvježeno, ambijent dostojan svake pohvale, a zasluge za to pripadaju mještanima, vatrogascima i poglavito glavnim organizatorima i prvim damama u mjestu Štefaniji Jambrošić i Mileni Granatir, koje su nakon svete mise okupljene pozvale u Društveni dom na kulturno-umjetničku priredbu i druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije