MDS aktivno obilježava desetu godišnjicu osnutka

Međimurski demokratski savez nastavlja sa svojim aktivnostima kojima obilježava 10. godišnjicu svog osnutka, 20 ožujka 2005. godine.

Tako su članovi MDS-a, u subotu 11. travnja 2015. godine, u centru Čakovca dijelili međimurske jabuke i upoznavali zainteresirane s aktivnostima, programima i planovima MDS-a. U razgovoru s građanima predsjednik MDS-a Željko Pavlic posebno je istaknuo važnost očuvanja regionalne autonomije Međimurja.

Naime, s obzirom da se sve češće otvaraju rasprave o novom teritorijalnom ustroju, pa i o novom regionalnom sustavu, od izuzetne je važnosti da Međimurje zadrži postojeći regionalni status:

– Međimurju ne smije biti uskraćeno pravo na područnu (regionalnu) samoupravu i pravo da bira svoje predstavničko tijelo i svojeg župana. MDS ne pristaje ni na kakav status “subregije” Međimurske županije, odnosno ni na kakav status koji je niži od “državne razine minus jedan”. Međimurje je povijesna regija i kao takva mora ostati u bilo kojoj regionalizaciji Republike Hrvatske – izjavio je Pavlic.

MDS nastavlja sa svojim aktivnostima, tako da će slijedeći susret s građanima biti u Prelogu, u subotu 18. travnja, na tržnici, od 9 – 11 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije