Kupnjom tulipana oboljelima se povećava šansa za ozdravljenje

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira u subotu, 4. travnja ove godine, diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”.

Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – omiljenog cvijeta Ane Rukavine – prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade “Ana Rukavina”.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada 2007. godine, organizirala 264 akcije upisa u Registar, na kojima se upisalo više od 46.000 potencijalnih darivatelja od kojih je više od 44.000 tipizirano. Iz Registra su, do danas, provedene 44 transplantacije matičnih stanica od hrvatskih darivatelja, dakle, 44 osobe dobile su šansu za život.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a dao je u proteklih osam godina velik doprinos razvoju Registra i raduju se i ovogodišnjoj akciji koju će, na području Međimurske županije, provesti u subotu, 4. travnja 2015. vremenu od 9 – 11 sati i to na slijedećim lokacijama:

– u Čakovcu na Trgu Republike,
– u Prelogu na tržnici,
– u Murskom Središću na tržnici,
– u Nedelišću ispred zgrade Općine.

Pozivamo naše sugrađane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana pridonesu funkcioniranju Registra i povećaju oboljelima šanse za ozdravljenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije