Ne želimo da Pribislavec postane “Bronx”

Poduzetnici i vlasnici poslovnih objekata u Pribislavcu već duže vrijeme upozoravaju i žale se na na učestale krađe čije su upravo oni žrtve,a o čemu se dosta pisalo i govorilo u mnogim medijima. Tako je i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Pribislavca vijećnik Dragutin Prprović tijekom aktualnog sata postavio pitanje o tomu postoji li mogućnost da OV dobije bilo kakve informacije o rezultatima sastanka koji su službenici PUM-a održali s predstavnicima poduzetnika koji posluju na području Općine, koji je održan još tijekom listopada prošle godine.
Naime, ističe Prprović, u posljednjih desetak dana zaprimio je ponovo mnogo pritužbi na ugrožavanje sigurnosti poslovnih objekata, kao i ljudskih života, te uništavanja tuđe imovine.

Vezano uz tu problematiku, općinska načelnica Višnja Ivačić je rekla kako je prije nekoliko dana u Općinu dostavljeni Izvještaj o stanju sigurnosti za protekli mjesec, kao i onaj o već spomenutim nemilim događajima. – Ono što me je pomalo iznenadilo i gdje u najmanju ruku mogu reći da sam i sama bila pomalo zgrožena jer policijski izvještaj o stanju sigurnosti bio je ocijenjen vrlo dobrim.

Naime, mi mamo dosta informacija o zbivanjima koja su se dogodila posljednjih deset dana, gdje se uništavaju, kako stambeni, tako i poslovni objekti i gdje se više ne biraju sredstva već se izravno kamenuju zaposlenici. Isto tako ,nastavlja Ivačić, nedavno je jedna obiteljska kuća “očišćena do temelja”. Stoga sam osobno intervenirala kod načelnika PUM-a i zatražila hitni sastanak na temu svih ovih nemili događanja.

Zamjenik načelnice Željko Balog u potpunosti se slaže s policijskim izvještajem o stanju sigurnosti

– Za razliku od načelnice, rekao je tom prigodom Željko Balog, smatram da je policijski izvještaj korektan. Policijski službenici su svakodnevno u Pribislavcu i to većnom na ulazu u romsko naselje, gdje sam i sam svjedok tomu da se prijave podnose i protiv maloljetnika, kao i onih starijih koji kradu i devastiraju tuđu imovinu.

Ne bih želio da ovo izgleda kao da se “uvlačim” nekome za nešto, ali policija radi svoj posao, provjeravaju većinu onih koji ulaze i izlaze , praktično okreću svaki bicikl, a s moje i od strane onih Roma koji žele miran suživot mogu reći da mi se svaki mještanin Pribislavca može na adresu na kojoj živim jer koliko god mogu, ja ću im biti od pomoći kako bi se taj kriminal napokon zaustavio.

Kriminal je uzeo preveliki zamah, krajnje je vrijeme da se to zaustavi

Da je krajnje vrijeme, da se ovakva, mnogima za život i poslovanje nemoguća životna situacija riješi, odnosno iskorijeni, smatra i predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat. Stoga je na sjednici predložio načelnici Ivačić organizaciju još jednog okruglog stola na tu temu sa svim poduzetnicima koji su oštećeni, da se vidi na koji način i Općina može sudjelovati u toj cijeloj priči. Isto tako, Horvat je uputio i apel zamjeniku načelnice i predstavniku romske nacionalne manjine u općini, Željku Balogu da se maksimalno založi oko rješavanja toga problema.

– Znamo da je privreda ionako slaba i na vrlo tankim nogama, stoga ne bi bilo u redu da izgubimo i one koji još uvijek posluju na području Pribislavca pa da i oni počinju razmišljati o preseljenju svojeg poslovanja u neko drugo međimursko mjesto. Primjer koji pomalo zabrinjava, kazao je Horvat je i slučaj jedne novosagrađene kuće na čijem se pročelju nalaze pričvršćeni paneli umjesto prozora, pa imate osjećaj kao da ste u Bronxu, a ne jednom mjestu koje teži civiliziranom i dobrom životu svojih mještana.

-Nadam se, završio je Horvat da smo svi svjesni problema koji sve više dobiva na zamahu i da je potrebno ovu situaciju staviti na jedan viši nivo od strane Općine, Policije , ali i Županije, kako bi se situacija stavila u nekakve okvire normalnog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije