Traže hitnu sanaciju: Lapšina ne želi smeće u svojem dvorištu

Andrija Boris i Damir Bogdan, predstavnici naselja Lapšina, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri, uručili su predsjedniku Općinskog vijeća mr. Draženu Crnčecu liste s potpisima, kako su kazali 80 posto mještana Lapšine, koji traže hitnu sanaciju bivšeg odlagališta smeća.

Andrija Boris, kazao je kako mještani traže stručno mišljenje o odlagalištu te da se sve zemljom zatrpano smeće odveze s njihovog područja, jer ga jednostavno ne žele više imati u svojem dvorištu. Boris je čak spomenuo sva priznanja koja je općina dobila doma i u svijetu za ekologiju, ljepotu i uređenost, a istovremeno ne mari za problem Lapšine.

Predsjednik Crnčec je od općinskog načelnika Franje Makovca zatražio da se očituje na zahtjeve mještana Lapšine. Makovec je rekao kako nema potrebe mijenjanja stanja bivšeg odlagališta, jer se tamo već godinama ne dovozi smeće. Obvezao se da će zatražiti analizu tla, premda smatra kako to nije preko potrebno jer je na tom odlagalište, sada u mirovanju jako dobra podloga od lapora.

Dodao je kako će uvijek biti neodgovornih ljudi koji će dovoziti otpad, premda općina ima odlično organiziran odvoz smeća i otpada. Predložio je da se sanacija obavi na način da se na područje bivšeg odlagališta navoze veće količine zemlje, da se saniraju rubovi odlagališta te da se područje ogradi žičanom ogradom.

Vijeće je zaključilo da se treba pristupiti postupku sanacije, na način kako je predložio načelnik Makovec, da se što više ostvare želje potpisnika svojevrsne peticije, a konkretno o svemu će se razgovarati s ljudima na Zboru mještana Lapšine. U sanaciju bi se krenulo u proljeće, naravno ako se usuglase želje mještana i zaključak Općinskog vijeća te prijedlozi općinskog načelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije