Čelništvo Općine Donji Kraljevec u službenom posjetu Budimpešti

>> Čelništvo Općine Donji Kraljevec u službenom posjetu Budimpešti

XV. okrug Budimpešta s Općinom Donji Kraljevec ima dugogodišnju prijateljsku suradnju na mnogim područjima. Tako su se prije deset godina pobratimili i uspješno održavaju suradnju, ponajviše na kulturnom i sportskom području.

Izuzetno dobro suradnju njeguju i osnovne škole na način da djeca iz Donjeg Kraljevca svake godine idu na likovni ljetni kamp po sedam dana. U kamp inače dolaze sva djeca s kojima XV. okrug Budimpešte gaji prijateljske odnose – iz Češke, Austrije, Ukrajine, Poljske i Mađarske.

Delegacija Općine Donji Kraljevec predvođena načelnikom Miljenkom Horvatom na poziv Laszla Tomasa, tamošnjeg gradonačelnika i njegovih najbližih suradnika, boravila je u utorak, 24. siječnja u službenom posjetu Budimpešti. Uz načelnika u donjokraljevskoj delegaciji bili su Mladen Čonka, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća i Tamara Recek, vijećnica i predsjednica Odbora za kulturu.

Bila je ovo prigoda se dugogodišnja suradnja obnovi i proširi na druga područja, posebice na onu gospodarsku. Iskazan je veliki interes da se organizira zajednički susret s gospodarstvenicima s jedne i druge strane granice. Bilo je rijči i o otvaranju mogućnosti plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda na tržište u mađarskom glavnom gradu. Dogovoreno je da se krene na posao i na ovaj način uspješna suradnja učini još uspješnijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije