U Nedelišću potpisani ugovori iz Programa ”Povećanje energetske učinkovitosti”

Krajem srpnja prošle godine Općina Nedelišće je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisala Javni natječaj za sufinanciranje projekata u sklopu Programa ”Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća u Nedelišću”, na koji je do isteka natječaja zaprimila 72 prijave, od kojih su 33 prijave zadovoljile uvjete natječaja, dok ostale nisu “prošle” administrativnu provjeru.

U daljnjoj fazi provedbe Programa još je 10 korisnika odustalo od provedbe. Općina Nedelišće Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u svezi sufinanciranja troškova provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti sklopila je s 23 korisnika sufinanciranja. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.600.000 kn, od čega će Općina Nedelišće i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati 700.000 kn. Korisnici sufinanciranja mogli su ostvariti 50% sufinanciranja, odnosno do maksimalno 37.500 kuna po prijavi.

Putem ovog programa, kazao je na potpisivanju ugovora općinski načelnik Darko Dania, propisane “Mjere povećanja energetske učinkovitosti” koje će se sufinancirati su zamjena postojeće, ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (rekuperatora).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije