VIDEO: “Na inauguraciji očekujem radnike, seljake, ribare…”

Još uvijek mi je neobično da me nazivaju “gospođo predsjednice” izjavila je u Dnevniku plus HRT-a novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Danas se susrela s Ivom Josipopvićem i razgovor je ocijenila ugodnim i konstruktivnim. Njegovi će joj savjeti, dodala je, zasigurno koristiti, piše HRT.

Komentirajući izjave Zorana Milanovića kako je SDP jedina brana protiv povratka kriminalne zadruge na vlast te kako je SDP stranka, a HDZ hajdučija, Grabar Kitarović je kazala kako se radi o “retorici za plašenje naroda” te da “Milanović ne može izbrisati svoj nerad i ono što nije učinio”. “S Tomislavom Karamarkom imam izvrsne odnose. Hrvatska mora biti socijalno tržišno gospodarstvo, voljela bih da i premijer Milanović shvati da su interesi države ispred svih ostalih interesa”, naglasila je.

Kolinda Grabar Kitarović komentirala je navode da je 24. žena predsjednica u “modernom svijetu”. Kazala je kako je više puta u životu glavom probijala stakleni strop. “Žene su i dalje velikim dijelom potplaćene. Imaju manje plaće nego muškarci, manje ih zapošljavaju nego muškarce zbog bojazni da će ostati trudne. Nastavit ću se boriti protiv toga.”, poručila je.

Razgovor s prvom ženom na čelu države, koja je u najneizvjesnijim izborima dosad pobijedila Ivu Josipovića, vodio je Goran Rotim.

Intervju pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije