Proračun Svete Marije 3,4 milijuna kuna: Evo što planiraju

U petak, 19. prosinca na 15. sjednici Općinskog vijeća Općine Sveta Marija većinom glasova prihvaćen je općinski proračun za iduću godinu kojeg je načelnica Đurđica Slamek (HSS) nazvala relanim.

Ukupni prihodi i rashodi planirani su u visini 3,6 milijuna kuna od čega na naselje Sveta Marija otpada 2,4 milijuna kuna, dok na Donji Mihaljevec ide 1,2 milijuna kuna. Pročelnica JUO Ivanka Herc – Kaser prezentirajući proračun kazala je da se najviše prihoda očekuje od pomoći iz županijskog i državnog proračuna, gotovo 800 tisuća kuna, dok je ostalo izvorni općinski prihod.

Na rashodovnoj strani u Svetoj Mariji se planira urediti tržnica za što je predviđeno 250 tisuća kuna, a želi se adaptirati općinska zgrada (150 tisuća kuna) i izgraditi dio ceste od Svete Marije do željezničke stanice u Donjem Mihaljevcu (265 tisuća kuna). U Donjem Mihaljevcu najveća planirana investicija je uređenje Špoljarove grabe za što je osigurano 150 tisuća kuna.

Načelnica Slamek je kazala kako je 250 tisuća kuna za uređenje tržnice u svom proračunu osigurala Međimurska županija. Županijski vijećnik Željko Pavlic (MDS) u ime oporbe proračun je ocijenio ne ambicioznim bez vizije i planova rekavši kako je to najmanji proračun u Međimurju i kao takav ga oporba ne može podržati. Međutim, u zraku je bilo više ruku opozicijskih vijećnika pa je proračun na kraju prihvaćen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije