Šenkovec dobio proračun za 2015., ali čak pet vijećnika bilo je suzdržano

Općinsko vijeće Općine Šenkovec održalo je svoju 13. sjednicu vijeća na kojoj je zasigurno najzanimljivija i najvažnija bila ona točka dnevnog reda koja se odnosila na odluku o prihvaćanju proračuna za sljedeću godinu.

O prijedlogu proračuna u visini od 8.762.000 kuna, općinski načelnik Saša Horvat je kazao da je on kao i prošlogodišnji, socijalan, a ujedno podržava i kapitalne projekte, od kojih je najveći onaj koji ide u sklopu projekta aglomeracije Čakovec. Tako će se sljedeće godine u tom dijelu osim 700.000 tisuća kuna, planiranih prema Sporazumu, potrošiti još i dodatnih 1.500.000 kuna za izvedbu i rekonstrukciju kanalizacije na području općine Šenkovec.

Ono što je bilo malo neuobičajeno je to, da je čak pet vijećnika Općinskog vijeća prilikom donošenje odluke o novom proračunu bilo suzdržano.

– Ostao sam pomalo zatečen, kazao je na kraju sjednice načelnik Horvat, naime smatram da je proračun napravljen na dobrobit svih mještana, kako bi im omogućio što kvalitetniji život. Stoga mi ova suzdržanost vijećnika SDP-a, HDZ-a i HSS-a nije jasna, jer zapravo ne znam što pojam biti suzdržani prilikom donošenja ovog, za Općinu važnog dokumenta uopće znači, ili si za ili protiv (što se onda i argumentirano obrazloži), smatra općinski načelnik Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije