FOTO: Josipović se u Međimurju osjeća kao kod kuće – evo zašto

>> FOTO: Josipović se u Međimurju osjeća kao kod kuće – evo zašto

Nakon nekolicine posjeta ove godine u svojstvu predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović je u petak posjetio Međimursku županiju kao kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima.

Kako je i sam istaknuo u Međimurju se oduvijek osjećao kao kod kuće prvenstveno zbog topline ljudi i dobrodošlice koja se iskazuju na svakom koraku, ali i zbog velike podrške samih birača. A da Ivo Josipović ima podršku u Međimurju se vidjelo i jučer. Tako je preko 100-inu korisnika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak svečano dočekalo predsjednika zajedno sa obitelji Novinščak, županom Matijom Posavcem, ravnateljicom Doma Kristinom Klobučarić, te gradonačelnikom grada Čakovca Stjepanom Kovačem.

Nakon kratkog obilaska jednog od najsuvremenijih Domova za starije i nemoćne osobe sjeverozapadne Hrvatske, u vlasništvu Mihalja Novinščaka, korisnici doma su iskoristili priliku te su pokazali predsjedniku da je unatoč godinama njihov život itekako aktivan i ispunjen različitim aktivnostima.

Tako je zbor Doma otpjevao dvije pjesme, a Ana Novak je odrecitirala pjesmu. “Ivo je sigurno najbolji izbor za predsjednika i njemu je stalo do nas umirovljenika.” – rekla je Runjak Lavoslava čije je prostorije posjetio Josipović te se uvjerio u izvrsne uvjete u kojima borave korisnici.

“Izuzetno mi je drago vidjeti koliko još uživate, ali i kako se, s izrazito puno pažnje i topline, brinu ovdje za sve vas. Hvala vam na trudu i prekrasnom nastupu te se nadam da će ovo postati standardi domova diljem Hrvatskoj.” – rekao je Josipović te se potom uputio na proslavu 20-te obljetnice rada Obrtničke komore Međimurske županije.

Josipović posjetio i Obrtnike Međimurske županije

Proslava 20 godina djelovanja što je bila prilika da predsjednik svim međimurskim obrtnicima čestita na radu koji se pokazao i dokazao kao jedan od ključnih elemenata gospodarskog rasta i razvoja same županije. Slavko Faltak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, se zahvalio Josipoviću na velikoj časti koja je ovim posjetom ukazana županijskoj Komori, ali je i istaknuo da su problemi obrtnika veliki, a rješenja je malo ili ih uopće nema.

“Da nema županije koja nas aktivno potpomaže kako u sajmenim nastupima, tako i sufinanciranju stipendija deficitarnih zanimanja, kao i mnogim drugim aktivnostima situacija bi nam bila i nemjerljivo teža.” – izjavio je Faltak. Samoj obljetnici je prisustvovao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je još jedanput istaknuo da je Međimurje primjer ostatku Hrvatske kako se s poštovanjem i respektom treba odnositi prema obrtnicima te se zahvalio županu Posavcu na svemu što radi upravo za njim.

Nakon susreta s obrtnicima predsjednik je u kraćem susretu bio i s predstavnicima sportskih udruga, te se zahvalio koordinatorima svoga tima iz svih općina i gradova Međimurske županije u pizzeriji Šut u Nedelišću u vlasništvu obitelji Vizinger. Naime, kako je poznato upravo je u Međimurju skupljen najveći postotak potpisa u odnosu na broj birača što je predsjednik posebno istaknuo te najavio da tek sada predstoji prava borba.

Očuvati ću posebnost i regionalni status Međimurja”

Na prostoru ispred Opskrbnog centra METSS u Nedelišću Josipović se pred okupljenim mještanima ove najveće međimurske općine osvrnuo i na status Međimurja u eventualnim regionalnim podjelama u Hrvatskoj. “Međimurje će biti regija s više novca i više ovlasti i nadam se da će tako biti i drugim hrvatskim regijama.” – izjavio je Josipović posebno istaknuvši da će se osobito boriti za posebnost i regionalni status Međimurja.

U Nedelišću je predsjednika dočekao načelnik općine Darko Dania, Mladen Novak, ali i brojni predstavnici stranaka i udruga s područja Međimurske županije. “Međimurje je građansko, kulturno i pristojno, a takav je i naš predsjednik. Zato me uopće nije začudila situacija da smo upravo mi u Međimurju skupili najveći postotak potpisa u odnosu na broj birača u županiji na razini cijele Hrvatske. 10.251 potpis odnosno 10,68 % biračkog tijela je jasan i nedvojben znak kako Međimurje diše i za koga će Međimurci glasati.” – istaknuo je Matija Posavec te pozvao sve da na izborima 28. prosinca glasaju upravu za Ivu Josipovića.

Kako je rekao Međimurci su uvijek bili i biti će štedljivi, pa zato svi očekuju da se sve upravo i riješi u tom prvom krugu i to naravno potpunom pobjedom aktualnog predsjednika. Posjet predsjednika su iskoristile i žene iz Udruge žena Potočnica iz Domašinca koje su mu poklonile prekrasnu, ručno izrađenu božićnu kuglu.

Na kraju svoga obilaska Međimurja u Slakovcu su predstavnici DVD-a Slakovec kao i drugih naselja općine Nedelišće, te Udruge žena Slakovec, te maloga zbora zajedno s brojnim mještanima dali punu podršku Josipoviću te mu uručili brojne poklone u sjećanje na današnji susret.

Mladen Novak se tom prilikom posebno zahvalio predsjedniku na dolasku jer je time odao veliku čast Slakovcu, a što će i mještani, uvjeren je, znati cijeniti na predstojećim izborima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije