HDZ Kotoribe organizirao izlet u Zagreb i Hrvatsko zagorje

Općinski odbor HDZ-a Kotoribe organizirao je izlet u Zagreb i Hrvatsko zagorje. Na izletu i zajedničkom druženju bili su članovi i simpatizeri HDZ-a, te ostali Kotoripčani koji su proveli ugodnu subotu u druženju i razgledavanju znamenitosti toga kraja.

Sve je zapoečlo jutarnjom Svetom misom u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu koju je služo pater Tonči Trstenjak, koji je rodom iz Kotoribe. Pater Tonči Trstenjak je i predsjednik Zavičajnog društva Međimurje pa im je bio domaćin u obilasku grada Zagreba.

U zajedničkoj šetnji obišli su park Zrinjevac i znamenitosti koje su vezane uz njega. Poslije ugodnog druženja sa uglednim Kotoripčanom krenuli su put Mirogoja gdje su odali počast i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred križa za sve žrtve Vukovara.

Planirani posjet Oltaru domovine na Medvegradu je odgođen za drugu priliku zbog klizišta i zatvorenih cesta na Sljemenu, te su put nastavili do Krapine. Tamo su posjetili Muzej krapinskog pračovjeka, jednog od najmodernijih muzeja na ovim prostorima. Nakon toga, druženje su nastavili u u srcu Hrvatskog zagorja – u kleti Kozjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije