U prvom krugu najvjerojatnije četiri kandidata za predsjednika

Sedmero kandidata predalo je kandidaturu za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske. Potpise potpore u subotu navečer Državnom je izbornom povjerenstvu predao i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. Dostavio je 15.200 potpisa.

Kasno navečer svoju kandidaturu su DIP-u predali i nezavisni Slobodan Midžić, Ratko Dobrović te Ivan Bavčević no oni ih nisu potkrijepili potrebnim potpisima, što su i sami uglavnom priznali, piše HRT.

Izgledno je da će se u prvom krugu natjecati četiri kandidata: aktualni predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. DIP će najkasnije do ponoći 8. prosinca provjeriti pravovaljanost kandidatura i zatim objaviti točnu listu kandidata koji mogu krenuti u utrku za Pantovčak.

Potpise za kandidaturu prvi je u petak predao Milan Kujundžić, a jučer i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović. Ivan Rude odustao je jer nije skupio dovoljan broj potpisa. Od kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je ‘jer ima svoj ponos i dostojanstvo i ne želi sudjelovati u takvoj kampanji’. Još ranije od kandidature je odustao Anto Đapić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije